12 Януари, 2020 11:47 2 502 4

Българин в рекордите на Гинес за втори път (ВИДЕО)

  • борис налбантов-
  • гинес-
  • рекорд

Този път с 18-килограмова раница на гърба, докато виси на лоста

Българин в рекордите на Гинес за втори път (ВИДЕО) - 1

Българин влезе за втори път в книгата на рекордите на Гинес. 26-годишният Борис Налбантов подобри световното постижение за най-много набирания за една минута с тежести. Този път с 18-килограмова раница на гърба, докато виси на лоста.

Малцина могат да се похвалят, че името им е в книгата на Световните рекорди на Гинес. А едно момче от България успява за втори път да надскочи собствените си възможности и да чупи рекорди. Заради изключителни спортни умения на лост.

„Няма нещо, което да не може да се случи, ако човек, който наистина го иска, си го постави за цел”, споделя Борис Налбантов, пред NOVA.

Последното постижение на Борис го изстрелва в лигата на рекордьорите - 38 набирания само за 1 минута. И то с 18 кг тежка раница на гърба.

„Ръцете трябва да са ти здрави, но не те правят чудото. Най-важната роля играе гърбът. Трябва и да са ти достатъчно здрави предмишниците, за да се държат през цялото време и достатъчно издръжливи бицепсите”, смята Борис.

Няма нищо случайно в успехите, медалите и рекордите, защото от дете Борис отдава живота си на спорта. Още когато е само на 6, започва да тренира борба. Няколко години по-късно детското боричкане прераства в сериозни тренировки по два пъти на ден.

Въпреки че не учи в спортно училище, а в руска гимназия, Борис изгражда желязна дисциплина. 12 години се състезава професионално. Завоюва златни медали като републикански шампион. Решава обаче да се откаже от тепиха, но не и от спорта.

Така през 2017 г. атлетът поставя първия си рекорд за най-много набирания за една минута. 54 пъти Борис се изтласква над лоста, и то в рамките на 60 сек.

3 години по-късно американец подобрява първия рекорд на Борис, но това не отказва атлетът. Напротив - още по-силно иска да надскочи себе си. И така лостът и набиранията, но този път с 18 кг тежести, отново му носят спортна слава и заслужено място сред най-добрите.

Борис вярва, че неговият личен пример вдъхновява други да преследват целите си докрай.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бъдещ

    2 3 Отговор
    Следващия спортист на годината! Мислех, че тая година ще е водолаз, а то пак нещо друго излеща
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 българска баба юнашка

    7 0 Отговор
    Такава раница носи всеки ученик. В началото му помагат бабите.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.