Last news in Fakti

17 Януари, 2020 10:54 2 694 1

Клоп вдигна цената на Ливърпул с 500%

  • ливърпул-
  • футбол-
  • висша лига

Дори най-скъпите покупки - Вирджил ван Дайк (75 милиона) и Алисон (60 милиона), вече удвоиха цената си

Клоп вдигна цената на Ливърпул с 500% - 1
Снимка: БГНЕС

"Ливърпул не купува суперзвезди, а създава такива. Клоп не получава достатъчно признание за това." Това е изказване на бившия бранител на мърсисайдци Джейми Карагър, което може да звучи типично за него, но всъщност получава стабилно потвърждение от проучване на "Форбс" за стойността на състава на Ливърпул. Според данните в сезона преди назначението на германеца общата цена на отбора е била 360 милиона паунда. В момента стойността на състава се изчислява на 1.83 милиарда паунда. Това означава, че Клоп е повишил цената на отбора си с умопомрачителните 500%, и то, при положение че нетните разходи за обновяването на състава възлизат само на 80-90 милиона паунда.

Най-очевидните примери за това са Мохамед Салах и Садио Мане. Египтянинът бе купен за 38 милиона паунда, а в момента струва около 200 милиона. За Мане дори бяха платени по-малко пари, а цената му в момента е същата като тази на Салах.

Андрю Робъртсън е още едно красноречиво доказателство. Левият бек бе привлечен от Хъл Сити срещу скромните 8 милиона паунда, а в момента е може би един от най-скъпите играчи на своя пост. Към това трябва да се добави и начина, по който се развиха футболисти от академията като Трент Александър-Арнолд.

Дори най-скъпите покупки на Клоп - Вирджил ван Дайк (75 милиона) и Алисон (60 милиона), вече удвоиха цената си.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ацо

    4 0 Отговор
    Еми то не става само със пари,трябва и акъл! Клоп за три сезона 500 % и един КЕШ,арабите наливат пари като луди и пак отборчетата им са за вътрешна консумация!