18 Януари, 2020 16:26 899 0

Тотнъм не успя да се справи с Уотфорд

  • тотнъм-
  • уотфорд-
  • премиършип-
  • моуриньо-
  • висша лига-
  • равенство

Двата тима завършиха наравно

Тотнъм не успя да се справи с Уотфорд - 1
Снимка: БГНЕС

Уотфорд записа седми пореден мач във всички турнири без загуба, след като направи 0:0 с Тотнъм на "Викъридж Роуд". Възроденият тим на Найджъл Пиърсън обаче трябва да съжалява, че не взе трите точки, след като през второто полувреме създаде по-чистите възможности, а Трой Дийни пропусна и дузпа 20 минути преди края. Това е четвърти пореден мач за Тотнъм без победа в Премиър лийг и трети, в който отборът не успява да отбележи гол.

Тотнъм имаше известно предимство преди почивката, но като цяло Уотфорд стоеше уверено на терена и се защитаваше доста добре. Лондончани създадоха най-чистата си възможност в 38-ата минута, когато Лука Моура бе изведен очи в очи с Бен Фостър, но стражът на домакините излезе победител в този двубой. Малко след това Сон опита много труден изстрел от въздуха след дълго подаване на Алдервейрелд, но топката премина високо над вратата. В 41-вата минута Трой Дийни бе оставен сам около точката за изпълнение на дузпа и стреля с глава, но ударът му бе слаб и Гасанига улови без проблеми.

В самото начало на втората част Уотфорд пропусна чудесна възможност. Исмаила Сар проби много добре по десния фланг, след което намери Дукуре в наказателното поле. Французинът си поведе топката напред, след което стреля от няколко метра, но не успя да намери вратата и ударът му премина встрани. Малко след това Сар направи същото от идентична позиция, след като Дийни свали с глава. Това бе втора голова възможност, която домакините пропуснаха.

В 53-тата минута и Тотнъм организира опасна контраатака. Деле Али засече с глава центриране на Сон, но не успя да натисне топката, която премина над напречната греда.

В 69-ата минута Уотфорд получи дузпа, след като Вертонген парира с ръка шут на Деулофеу. Трой Дийни изпълни, но ниският му удар не бе достатъчно добър и Гасанига изби. Моуриньо включи в игра Ериксен и Жедсон Фернандеш, но и това не промени нищо.

В добавеното време новото попълнение на Уотфорд Пусето изчисти от голлинията удар на Ламела. Топката бе с по-голямата част от обема си зад голлинията, но не с пълния си обем, за да бъде зачетено попадението.

Уотфорд вече е на 16-о място с две точки над зоната на изпадащите. Тотнъм е седми.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА