Last news in Fakti

18 Януари, 2020 17:53 988 0

Лудогорец започна с победа в контролите

  • лудогорец-
  • швиерчок-
  • върба-
  • контрола-
  • висла плоцк-
  • тауата

Българският шампион надигра полския Висла Плоцк с 2:0

Лудогорец започна с победа в контролите - 1
Снимка: БГНЕС

Лудогорец победи Висла (Плоцк) с 2:0 в първата контрола на "орлите" в Турция. Якуб Шверчок откри още в 5-ата минута, а в 27-ата Талеб Тауата удвои. Проверката бе неофициален дебют на новия наставник на разградчани Павел Върба и на дошлия от Бундеслигата Каули.

Българският шампион започна по-активно срещата и откри резултата още в 5-ата минута. Тогава Бакалов свали с глава към Шверчок след центриране на Тауата отляво и таранът на разградчани прониза Вравел с изстрел от границата на малкото наказателно поле за 1:0.

Поляците можеха да изравнят в 18-ата минута, когато Уруга стреля опасно с глава след центриране от фаул, но Пламен Илиев изби в корнер.

В 27-ата минута Лудогорец вкара втори гол. Тауата намери Шверчок в наказателното поле на противника, полякът запази добре топката, след което отново я върна към левия бек на орлите и той и с премерен шут от 7-8 метра покачи на 2:0.

Пет минути по-късно Каули отне топката пред наказателното поле на орлите, напредна с нея в продължение на 30 метра и подаде към нахлуващия отдясно Чибота. Фланговият футболист центрира към непокрития Шверчок, полякът овладя и шутира под малък ъгъл от 6-7 метра, но в аут.

В 37-ата минута Каули шутира, а Вравел спаси. Секунди по-късно Шверчок излезе сам срещу вратаря на Висла, но успя да го преодолее. Минута по-късно и Бакалов не вкара останал очи в очи с Вравел.

През второто полувреме българският шампион излезе с нова 11-ка.

Първата по-сериозна опасност за втората част стана факт в 56-ата минута, когато Жоржиньо овладя в наказателното поле на поляците след грешка при изчистване на техен защитник и стреля по земя в ръцете на вратаря.

В 67-ата минута и Стоянов демонстрира добър рефлекс, когато играч на Висла завърши с шут от малък ъгъл комбинация на поляците, но стражът на орлите внимаваше и изби в корнер. Лудогорец можеше да получи дузпа за нарушение срещу Жоржиньо в 82-ата минута, но не последва сигнал от съдията.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА