Last news in Fakti

19 Януари, 2020 16:30 2 181 6

Димитър Илиев: Яд ме е, че не играх в Челси

  • илиев-
  • челси-
  • национален отбор-
  • лудогорец-
  • локомотив пловдив-
  • футболист на годината

"Надявам се да ме повикат за националния отбор", заяви футболист номер 1 на 2019-та година

Димитър Илиев: Яд ме е, че не играх в Челси - 1
Снимка: БГНЕС

Футболист №1 на България за 2019 г. Димитър Илиев даде интервю за предаването „Тази неделя“ по bTV. Нападателят на Локомотив (Пловдив) взе отношение по проблемите в българския футбол, обяви голямата си мечта и повдигна малко завесата на личния си живот.

"Не съм аз човекът, който може да прави генерални изводи, но със сигурност от известно време българският футбол върви в доста сериозна низходяща градация. Може да заключим, че от последното силно поколение, което през 2004 г. участваше на европейско първенство, има една много голяма суша от класни футболисти, каквито в близкото минало имаше“, обяви 31-годишният футболист.

„Европейското представяне на българските клубни отбори, като изключим Лудогорец, който държи фронта, също във всяко едно отношение има отстъпление. Да се надяваме, че в най-близко бъдеще ще има поводи за оптимизъм, защото всяка една нация минава през такива моменти на боледуване. Надявам се в скоро време младите футболисти да започнат да излизат по-рано в чужбина. За мен това е ключът. Колкото повече момчета играят в силни европейски отбори, толкова по-силен ще е националният отбор."

"За един футболист най-голямата чест е да защитава националната фланелка. Имам доста мачове в юношеските формации и знам какво е да играеш за България. Надявам се в най-скоро време да получа шанса да дебютирам. През годините смятам, че е имало периоди, в които съм заслужавал да бъда част от националния отбор, но не съм получавал повиквателна. През 2019 г. я дочаках. За съжаление още не съм дебютирал, така че в краткосрочен план това е най-голямата ми амбиция - да помогна с моите качества националният отбор да изглежда по-добре", разкри Илиев.

"Избирането ми за Футболист №1 за 2019 г. ми донесе изключителна гордост и чест. Наредих се до велики имена в историята на българския футбол и в частност до една от най-големите легенди и икона на нашия клуб - Христо Бонев. Името ми да седи редом до такива величия е много специално. Миналата година беше специална за мен и за любимия ми отбор. Завоювахме първата в историята на клуба купа на България. Освен това отдавна не бяхме играли пред пълен стадион европейски мачове. Във всяко едно отношение 2019 г. беше перфектна за мен и за отбора", категоричен е нападателят.

"През 2004 г. бях на двуседмични проби в Челси. Смятам, че се представих доста добре. Имаше конкретна оферта към мен, към тогавашното ръководство, но, поради една или друга причина, не се стигна до преминаване в Англия. За мен това е изпуснат шанс. Един млад футболист на 16 години и с качества, ако отиде да работи на такова високо ниво, със сигурност има по-голям шанс да направи по-сериозна и голяма кариера. За мое нещастие това не се случи. Търся причините предимно в себе си. Загубих доста години, тъй като не получавах достатъчно игрови минути, което спря по-доброто ми развитие. Със сигурност този шанс, който пропуснах, се отрази на живота ми", съжалява Илиев.

"Много хора смятат, че съм затворен и по-трудно завързвам нови запознанства, но когато се опозная с някого и го приема за по-близък ставам доста отворен и показвам същината си. Със съпругата ми сме заедно от 11 години. Женени сме от 2,5 години. Синът ни е на 2 години. Те са най-голямото ми щастие. Всяка свободна минута гледам да я прекарвам с него, защото покрай лагери и пътувания, ценното време със семейството е доста кратко", завърши Димитър Илиев.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Киро

    6 6 Отговор
    Всички футболисти са джендъри.Футбола е педалски спорт.На времето на такива педали като тоя им чупех капачките.
  • 2 Тренера

    6 3 Отговор
    Тебе Митьо те чака специално в Челси заради брадата къде си пуснал и се правиш на талибанин.

    Коментиран от #3

  • 3 Перо

    5 2 Отговор

    До коментар #2 от "Тренера":

    Къс му е шлифера за челси
  • 4 Иван Донев

    7 2 Отговор
    Много негативизъм в коментарите! Българи ли сте или джендъри, които хейтят?
    Кога ще се радвате на успехите на всички българи? Или само да плюете можете?
    Какво постигнахте вие? Дори стадиона на Челси не сте виждали на живо! Иначе много знаете!
    Уважавайте труда на другите!
  • 5 Пената

    4 2 Отговор
    А Гонзо игра у ,,Рен,, ...
  • 6 ЦСКА

    2 2 Отговор
    Гонзо крет.ен защо не си в Рен, Гонзо бастун защо не си в Самсун, Гонзо тюфл.ка, защо не си в Риека, Гонзо Газиантеб не е същият без теб :))))))