Last news in Fakti

20 Януари, 2020 23:05 4 534 17

Кирил Домусчиев: Хазартът дава много пари за спорта

  • кирил домусчиев-
  • васил божков-
  • лудогорец-
  • левски-
  • хазарт-
  • футбол

''Помните, че още преди две години, когато трябваше да има забрани в закона за хазарта, то аз бях човекът, който бе против'', коментира горещата хазартна тема собственикът на футболния Лудогрец

Кирил Домусчиев: Хазартът дава много пари за спорта - 1
Снимка: БГНЕС

"Тази награда е признание за това, което съм направил през годините за българския спорт. Тя ме мотивира да довършим всичко, което сме започнали - на стадиона в Разград му остава само една трибуна да бъде построена и той ще стане единственият в България, в модерно време, който отговаря на всички изисквания на УЕФА. Горд съм, че сме го направили с наши средства. Мислех да предложа на министър Кралев и ние с брат ми да подкрепим тази инициатива. Това е хубаво нещо и трябва да го подкрепяме и подпомагаме. Дано имаме повече поводи за радост. За съжаление спортът изисква средства и ние, от бизнеса, трябва да се замислим как можем да помагаме", това заяви Кирил Домусчиев по време на церемонията "Нощта на шампионите", където бе награден с ''Венец на победителя'' заради успехите му с футболния Лудогорец.

''Знаете, че футболът е най-любимият и голям спорт и това ме мотивира. Още малко ни остава – само една трибуна и това ще е първият нов стадион, отговарящ на всички изисквания на УЕФА и съм горд, че сме го направили с наши средства след успехите, които постигнахме. С новия треньор, който е доказано име, целта е да надграждаме. Искаме да вървим нагоре и затова търсихме наставник със сериозна визитка, който е утвърден и с опит'', призна собственикът на разградчани.

''Помните, че още преди две години, когато трябваше да има забрани в закона за хазарта, то аз бях човекът, който бе против. Работодателската организация също остана в такава позиция, но нека чуем какви ще са дебатите по темата. Не мисля, че ще се отрази негативно това на играта. Сега това са само спекулации, но е нужен анализ'', това заяви Домусчиев по темата с плануваното национализиране на Националната лотария, което предизвика редица обществени страсти, най-вече сред ръководството и феновете на футболния Левски.

''Съмнявам се, че това са конкретни действия срещу Левски. Това е любимият отбор на народа, както казват много политици. Съмнявам се да има действия, които са насочени срещу Левски", вметна бизнесменът.

''Аз мисля, че хазартът дава много пари за спорта. Ако погледнем футболът, всеки един отбор има спонсор от различни компании. Тотото също дава пари за спорта, но не мисля, че е достатъчно. Още не искам да коментирам тази тема, нужни са анализи'', добави той пред журналистите.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Джудже

    60 0 Отговор
    Много интересно! На времето хазарта беше забранен но имахме спорт! Сега има хазарт, но нямаме спорт!
  • 2 ловният сезон явно е открит

    24 2 Отговор
    Пак, ще дава ве гел, ама през държавната машина и мааалко по -справедливо Няма само 2-3 помазани клуба да намазват с пари от реклама, а ще има и за по непопулятни спортове! Пък и няма да чезнат стотици милиони неплатени данъци и т.н. и т.н. Ти ся кво уплаши се от ловния сезон ли ?
  • 3 Шомпола

    36 2 Отговор
    Дава много разбити семейства и ги обрича на глад.Думи на Путин който през 2009 закри всички казина в Русия.

    Коментиран от #6

  • 4 Сланиненият мазен бизнесмен от САЩ

    27 2 Отговор
    Този нали живее в краварника?Защо е пуснат да дава съвети на
    свобода?
  • 5 Робот

    26 1 Отговор
    Негодници помагат на спорта! Наркотиците могат да помагат още повече, само му дайте възможност да се разгърне!
    НЕчовек, пледира за 168 часова работна седмица с 0 /нулево/ заплащане на труда през следващите 168години, любимец и спонсор на тиквата!
  • 6 777

    8 8 Отговор

    До коментар #3 от "Шомпола":

    Сигурно насила ги кара някой да играят хазарт .

    Коментиран от #7

  • 7 Наблюдаващ

    12 2 Отговор

    До коментар #6 от "777":

    По-добре питай жена си ,децата , родителите и роднините , колко талона са изтъркали .
  • 8 Бат Коче

    14 0 Отговор
    Пфууу,няма ли справедливост!?,
  • 9 левскар

    18 2 Отговор
    домус ефенди само от кражби разбира що му двате трибуна
  • 10 Помнящ

    11 4 Отговор
    И до 9.9.1944 г. чорбаджиите - изедници бяха толкова нагли . Историята е колело .
  • 11 Биде

    10 1 Отговор
    Това че тоя е прост и ограничен е ясно, ама защо ни обременява с непрестанните си тъпотии? От тва че на всяка крачка можеш да си купиш талони и абдали трият ли трият, на всеки ъгъл и всяко кварталче се мъдри игрална зала или казино и лобисти вкл. и този решиха хазарта у нас да не плаща съответните високи налози наистина ясно се вижда че спорта„ цъфти и връзв” и направо Киро няма да може да преброи медалите ни !!!!

    Коментиран от #16

  • 12 истината

    6 0 Отговор
    Ама ако си плащаш и данъците още по добре ще е. И ти и Василчо.
  • 13 ЪРП

    8 0 Отговор
    НАРОДЪТ Е ТОЛКОВА БЕДЕН И ОТЧАЕН ,ЧЕ МУ ДОЯТ И ПОСЛЕДНИТЕ СТОТИНКИ ПРЕЗ МАЛОУМНИТЕ БИЛЕТЧЕТА И ТОТО!!!!!!!!!
    ПРОСТИ И ТОЧАЯНИ ЧОВЕЧЕ!!!...........СПРИ ДА СИ ДАВАШ ПАРИТЕ ЗА ХАЗАРТ !!!!!!!!!!!! ТОВА ТИ ГАРАНТИРА НИЩЕТАТА И МИЗЕРИЯТА!!!!!!!
  • 14 боцмана

    7 0 Отговор
    Всеки знае , че от хазарта се дава за спорта и на държавата. Само , че се дават трохи , а се лапа здраво. Стига ви толкова , колкото лапахте , правилно искат да ви разкарат крадливите муцуни от хранилката , само , че при тези крадливи и корумпирани управници и политици се съмнявам това да се случи.
  • 15 2368

    4 0 Отговор
    Скапан гел плъзгач, ходи си в Анадола
  • 16 Ново

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "Биде":

    Първо да кажат как са забогатяли и какъв% е за държавата и какъв за тях
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.