Last news in Fakti

21 Януари, 2020 09:55 3 624 15

Спортният министър: Интересът на Левски по-важен ли е от този на българския спорт?

  • красен кралев-
  • левски-
  • хазарт-
  • приходи-
  • васил божков-
  • лотария

Красен Кралев е на мнение, че промените в хазартния сектор ще донесат повече приходи за целия български спорт

Спортният министър: Интересът на Левски по-важен ли е от този на българския спорт? - 1
Снимка: БГНЕС

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев заяви, че промените в Закона за хазарта ще се отразят благоприятно на българския спорт, тъй като парите за него ще скочат двойно. Той допълни, че няма как от едната страна да стои интересът на Левски, а от другата този на целия роден спорт.

Кралев разкри, че евентуалните промени ще доведат до допълнителни 50 милиона лева в бюджета на спортното министерство, които ще бъдат разпределени за всички спортове у нас. Той също така сподели, че предвидените регулации се отнасят единствено за моментните лотарийни игри, а няма да засегнат компаниите за залози, които са спонсори на доста от клубовете в България.

"Не мога да коментирам какво ще се случи в Левски. Това е решение на собствениците и ръководството на клуба. Става въпрос за регулация на бизнеса. Мисля, че всяка държава има право да регулира бизнеса. Смятате ли, че тези действия са насочени срещу Левски? От едната страна стои интересът на българския спорт, а от другата на Левски? Така ли? Значи интересът на футболния клуб е е по-важен от интереса на целия спорт? Тези промени ще доведат до 50 милиона повече за българския спорт. Никой не се намесва в бизнеса на компаниите за залози, а за регулация на моментните лотарийни игри. Това ще се отрази най-добре на целия български спорт", каза министърът.

Красен Кралев допълни, че няма как да не подкрепи предложение, което ще доведе до повече пари за българския спорт и пожела на родните състезатели много успехи през 2020 година.

"Промените в Закона за хазарта водят до по-големи приходи за тотализатора и Министерството на спорта. По принцип бюджетът на министерството е около 80 милиона лева. От тях 50 милиона отиват за спортните дейности. След промените тези средства ще бъдат увеличени двойно. Това ще бъде добре за българския спорт. Парите за спорт идват основно от тотализатора. Тези промени ще доведат до увеличение на приходите. Няма как да не подкрепя предложение, което ще доведе до увеличение на приходите за българския спорт. Редно да отличим заслужилите след всяка една година. Те получават премии от Българския спортен тотализатор. Имахме добра година, но наред с това съм убеден, че можем много повече. Дай Боже късмета да е на страната на спортистите ни и да се поздравим с много медали от Токио", заяви той след края на церемонията "Нощта на шампионите".


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Джон Уик

    28 11 Отговор
    Какво сега ще вземат готов разработен бизнес ли? На,, Аладин" дюнериите също са печливши приватизиране.

    Коментиран от #9, #12

  • 2 Трибъл

    25 8 Отговор
    Сега ще се криеме зад българския спорт доколкото изобщо вече съществува!
  • 3 Някой си

    34 7 Отговор
    А бе я направо си кажете на кого искате да дадете талончетата - на Гела или на Шиши?
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 иван

    25 5 Отговор
    Като си избираме за управляващи такива недоразумения, така ще е. Като чуя "ще", ми побелява косата. Има конкуренция в която държавната лотария губи, ама е виновен частника. Щом хората купуват билети на Божков, значи така предпочитат. Защо не купуват държавните? Кой може да накара хората да купуват от държавните, дори и да е монопол, че тоя твърди "ще". Все едно да слушам, ние ще вдигнем акциза на алкохола и ще спечелим толково милиона, сякаш хората са идиоти и ще продължат да купуват от магазина, а не ракия от селата.
  • 6 гост

    17 14 Отговор
    Вчера Коритаров едва ли не предположи(заплаши)с гражданска война!?Не му се мислило какво щяло да става ако 10-15 хиляди фенове на фк Левски излязат да протестират!Глупак!
  • 7 孔夫子 Кун Фудзъ

    19 5 Отговор
    Тоя ШОПАР отдавна е за затвора, ама няма кой да го вкара.
  • 8 Гост

    16 5 Отговор
    Хубо де.Ами ако ЦСКА или друг се спонсорира от Митьо Очите,като последния го вкарат в панделата?Феновете на ЦСКА ли ще свалят правителството задето са му спряли кранчето на Очите?
  • 9 dsсса

    11 10 Отговор

    До коментар #1 от "Джон Уик":

    То па Витоша е един отбор! Не знам, защо им разрешават да срамят името на Апостола. То не, че е редно да срамят името на планината де. Виж, Литекс не срамят името на армията, защото тя вече сами си го засрами достатъчно.
  • 10 12345

    15 6 Отговор
    Защо точно сега? Чакаха да бъде разработен бизнеса ли? Ако не са плащани данъци, както твърдят- къде спаха досега? Искам наказания за спящите. Това са много пари, министъра да си тръгва, не да спи. Прилича на манипулация с цел кражба на печеливш бизнес. Защо не го разработиха преди Божков?Доказателства трябват, после приказки.

    Коментиран от #11

  • 11 12345

    17 2 Отговор

    До коментар #10 от "12345":

    Какво да кажем - "гладна кокошка просо сънува".Хората са бедни , и се хващат както удавника за сламката!Голямо търкане пада.Навсякъде по будки магазини и т.н.Чакаш по-два часа на каса,докато се натъркат хората!Бедни сме и това е!А тоя Божков, въобще не го съжалявай.Още сто джипа, и сто имота извън България ще си купи!А ще вика че му фалират бизнеса.Жив да го оплачеш горкия!
  • 12 Коко

    6 3 Отговор

    До коментар #1 от "Джон Уик":

    Малко се информирай. "Разработения"според теб бизнес беше държавен до последния ден на правителството на Орешарски. После други го взеха почти на готово. А Божков ако толкова обича кухорогите има достатъчно други бизнеси за издръжката им.
  • 13 5555

    1 1 Отговор
    Мъти се нещо!
    Ще видим какво ще се излюпи.
    Много "гладни партийци" покрай ГЕРБ.
  • 14 1111

    5 2 Отговор
    Това недоразумение "министър "изпънява поръчки на гелосания от Разград неведнъж!
  • 15 Пиф

    3 3 Отговор
    КАТО ВИДЯ ТОЯ БИДОН, НЕ ВАРЕЛ И МИ СТАВА ЯСНО НА КАКВО НИВО НИ Е СПОРТА . ШОПАР ОТГОВОРИ ,ЧЕ ИСКАШ ДА ИМА ПОВЕЧЕ ЗА КРАДЕНЕ. А АКО ЛОТАРИЯТА Я НАЦИОНАЛИЗИРАТ ЩЕ Я СЪСИПЯТ ЗА НУЛА ВРЕМЕ. ХОРАТА ЩЕ СПРЪТ ДА КОПУВАТ БИЛЕТИ. КАКТО СЪСИПАХА ПРЕДИШНАТА ЛОТАРИЯ.