Last news in Fakti

21 Януари, 2020 11:35 1 088 1

Рафа Надал с гръмко начало на Australian Open

  • australian open-
  • 2020-
  • рафаел надал-
  • победа

Испанецът не срещна трудности срещу боливиеца Уго Делиен

Рафа Надал с гръмко начало на Australian Open - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Финалистът от миналата година и шампион от 2009-а Рафаел Надал се класира без проблеми за втория кръг на Откритото първенство на Австралия по тенис. Световният №1 победи Уго Делиен от Боливия с 6:2, 6:3, 6:0 за малко над 2 часа игра на „Род Лейвър Арена" в Мелбърн.

Испанецът поведе с 5:0 за 39 минути, но допусна Делиен да вземе два поредни гейма, преди да затвори първия сет. Във втората част Делиен се закрепи до 3:4 в полза на Надал, но последваха три последователни гейма за левичаря от Манакор.

В третия сет Надал не остави шансове на съперника си и не му даде нито един гейм. Рафа записа 8 пробива на сметката си срещу 2 за Делиен. Испанецът завърши с 38 печеливши удари при 21 непредизвикани грешки.

Той вече е с баланс 62 победи и 13 загуби на първия за годината турнир от Големия шлем. Следващият съперник на Надал ще бъде победителят от двубоя Федерико Делбонис - Жоао Соуса.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.