21 Януари, 2020 23:56 1 854 0

Агуеро отново спаси Манчестър Сити

  • агуеро-
  • герой-
  • манчестър сити-
  • шефилд юнайтед

Аржентинецът влезе като резерва и вкара победното попадение за своя тим срещу Шефилд Юнайтед

Агуеро отново спаси Манчестър Сити - 1
Снимка: БГНЕС

Серхио Агуеро за пореден път се превърна в герой за Манчестър Сити. Рекордьорът по голове за клуба се появи в игра в 67-ата минута при гостуването на Шефилд Юнайтед. Шест минути по-късно аржентинецът отбеляза единствения гол в мача и донесе победата с 1:0 на “гражданите”. Така отборът на Пеп Гуардиола стигна до трите точки в един до голяма степен равностоен двубой.

Ман Сити намали разликата от лидера в класирането Ливърпул на 13 точки. Мърсисайдци обаче са изиграли два мача по-малко.

Шефилд Юнайтед можеше сам да си създаде сериозни проблеми. Башам загуби топката в центъра на терена, което доведе до отлична бърза атака. Стърлинг напредна, изведе Марез, който му върна и английският национал насочи топката към мрежата, като само добрата на намеса на вратаря Хендерсън предотврати гола.

Тимът на Крис Уайлдър играеше рисковано, тъй като доста от футболистите се бяха изнесли в половината на Ман Сити. В такава ситуация отново загуби топката. Този път това доведе до жълт картон на Норууд, който трябваше да спира Стърлинг с нарушение. В 25-ата минута Хендърсън направи второто си отлично спасяване в мача след красив удар от въздуха на Отаменди.

Гостите получиха великолепна възможност да поведат в 36-ата минута, когато Габриел Жезус изпълни дузпа. Ударът на бразилеца обаче бе отразен от вратаря на Шефилд Юнайтед. До наказателния удар се стигна след бърза атака на Сити и пробив на Марез в наказателното поле. Алжирецът финтира двама бранители преди да бъде повален от Игън.

След почивката домакините подходиха малко по-предпазливо и шампионът на Англия за последните две години пое контрола върху мача. Това доведе до повече атаки на “гражданите” и до повече сиуации пред вратата на съперника, но тимът на Гуардиола продължаваше да не успява да преодолее защитата на Шефилд Юнайтед. Удар на Родри с глава мина покрай вратата, а Жезус също не успя да насочи достатъчно добре топката с глава малко по-късно.

В 62-ата минута гол можеше да падне във вратата на Едерсон. След разбъркване в наказателното поле на Ман Сити влезлият малко по-рано Мусе завърши атаката с удар с пета. Решението му вероятно не бе най-точното, тъй като топката се озова в ръцете на вратаря без да го затрудни.

Гуардиола опита да промени нещо като пусна Серхио Агуеро, който отбеляза 5 гола в последните два мача. Шефилд Юнайтед обаче бе близо до попадение в 72-ата минута. Стивънс бе изведен отляво и опита да намери Макбърни в наказателното поле. Той трябваше само да засече топката, но не успя да стигне до нея. Макбърни бе и в положение на засада, така че евентуален гол нямаше да бъде признат.

Влизането на Агуеро обаче много бързо даде резултати. В 73-ата минута великолепно подаване на Де Бройне матира защитата на домакините, като изведе аржентинеца пред опразнената врата на Юнайтед. Така той продължи отличната си серия с шести гол в последните три мача. За Кевин Де Бройне пък това бе 15-а асистенция във Висшата лига от началото на сезона.

До края на срещата Стърлинг пропусна на два пъти да увеличи преднината на гостите. Първия път той стреля покрай вратата, а при втория изстрелът му бе блокиран. Шефилд Юнайтед не застраши с нищо вратата на Едерсон и трябваше да се примири със загубата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА