24 Януари, 2020 16:56 1 238 1

Солскяер: Трансферите няма да решат проблема

  • солскяер-
  • трансфери-
  • проблеми-
  • футболисти-
  • форма-
  • клоп-
  • манчестър юнайтед-
  • ливърпул

"Клоп гради своя Ливърпул цели четири години", заяви наставникът на Манчестър Юнайтед

Солскяер: Трансферите няма да решат проблема - 1
Снимка: БГНЕС

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер смята, че няма как мащабна селекция през януарския трансферен прозорец да реши проблемите на отбора. "Червените дяволи" записаха две поредни загуби и вече изостават на шест точки от четвъртото място и на умопомрачителните 33 пункта от лидера Ливърпул. Много от феновете на отбора изразяват недоволството си от факта, че в клуба не се привличат нови попълнения, които да вдигнат класата на състава. Норвежецът обаче твърди, че следва своя план за постепенно изграждане на отбор и няма как да бъдат привлечени осем, девет или десет играчи. Солскяер отново даде за пример колегата си в Ливърпул Юрген Клоп, който е имал времето и спокойствието да гради машината си за победи в продължение на четири сезона.

"Имаме си начин, по който правим нещата. Разбира се, може да видите как други отбори се справят добре. Юрген прекара четири години в изграждането на своя състав и сега те се справят доста успешно. Казах вече много пъти, че няма как всичко да се оправи бързо. Не може да вземеш осем или десет играчи в един трансферен прозорец. Имахме един доста удачен летен прозорец, но този през януари е много по-труден. Въпреки това се опитваме да направим нещо и сега.

Когато започнеш нещо, се придържаш към плана си. За мен важи същото. Не може да го промениш след шест, осем, девет или десет месеца работа и да започнеш да вярваш, че трябва да правиш нещата по друг начин. Ще следвам това, за което клубът ми гласува доверие, и се надявам, че то ще бъде достатъчно добро и ръководството ще види, че правим правилно нещата. Всичките ми разговори с клуба за момента за много позитивни", заяви Солскяер.

Норвежецът разкри, че ще направи някои промени за неделния двубой с Транмиър от четвъртия кръг на ФА Къп. Виктор Линдельоф пропусна срещата с Бърнли във вторник заради болест, но вече е здрав и на разположение. Ерик Байи, който бе резерва в последните два мача след дълго отсъствие заради травма, вероятно ще играе срещу Транимиър.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Меркел

    3 2 Отговор
    Прав си Оле, но трябва и опитен треньор.