25 Януари, 2020 16:35 1 024 1

Кириос спечели петсетова драма срещу Хачанов, следва мач с Надал

  • ник кириос-
  • australian open-
  • 2020-
  • победа над хачанов-
  • предстоящ мач с надал

Австралиецът можеше да приключи срещата далеч по-рано

Кириос спечели петсетова драма срещу Хачанов, следва мач с Надал - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Ник Кириос се класира за осминафиналите на Откритото първенство на Австралия след драматичен петсетов успех срещу Карен Хачанов. Местният любимец се наложи с 6:2, 7:6 (5), 6:7 (6), 6:7 (7), 7:6 (8). Двубоят на „Мелбърн Арина“ продължи 4 часа и 26 минути и се превърна в най-дългия в кариерата на Кириос до момента.

Австралиецът можеше да приключи срещата далеч по-рано. След като поведе с 2:0 сета той имаше и преднина 4:2 гейма в третия, но получи физически проблем, след което пробивът му беше върнат. Нещо повече – в тайбреците на третия и четвъртия сет Кириос пропусна по един мачбол, но и в двата случая това стана при начален удар на Хачанов.

В тайбрека на финалния пети сет Хачанов получи възможността да сервира за мача, след като поведе с 8:7 точки и имаше два последователни начални удара. Кириос обаче взе последните три точки, с което и мача.

„Чувството е невероятно. Със сигурност нямаше да успея да спечеля без помощта на публиката. Хора, вие бяхте невероятни“, каза Кириос в интервюто на корта.

„Карен е страхотен играч, той е по-млад от мен, а вече е постигнал невероятни успехи. Желая му всичко най-добро в бъдеще“, каза още австралиецът.

Относно следващия си двубой срещу Рафаел Надал в понеделник, Кириос каза следното: „Сега не искам да мисля за този двубой, а да се насладя на успеха си от днес. Какво да ви кажа за Рафа – той е невероятен тенисист, голям шампион“/tennis24.bg.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Borislav Popov

    0 2 Отговор
    Браво Кольо, опатка руското арменче.