Last news in Fakti

25 Януари, 2020 20:46 12 499 34

Левскарите искат нова среща с Васил Божков, предлагат му помощ

  • левски-
  • фенове-
  • среща-
  • бъдещето на клуба

''Сините'' фенове се събраха на извънредна среща

Левскарите искат нова среща с Васил Божков, предлагат му помощ - 1
Снимка: БГНЕС

Председателят на НКП на Левски Степан Хиндлиян говори обширно пред медиите след срещата на феновете на „сините”. Лидерът на ''сините'' фенове вярва, че Васил Божков може да издържа отбора, без да има бизнеса с лотарията. Хиндлиян затвърди досегашната позиция на НКП, която продължава да е принципна, без заемане на конкретна страна.

''Имаше представители на 25 фенски структури. Има в голяма степен единомислие относно позицията. Разбира се, по фен-клубовете трябва да си говорят с членската маса, да я информират, след което да вземат решения дали ще застанат зад обща позиция или ще се чуят други гласове. Демократични сме и така. Ние държим на едно нещо, имаме принципи. Изводите оставам на медиите и на хората, които имат достатъчно мозък, за да разсъждават. Ще излезем с официална позиция съвсем скоро, след като представителите информират феновете. Изчакваме в този момент всеки да разбере какво стана на срещата, след което като се съберат позициите, НКП ще си каже окончателната дума.

Хората трябва да преценят какво ще направят, тъй като вдругиден Варна ще излезе и примерно ще каже: Пет фенклуба са на това мнение, осем на друго, 30 на трето. Смятам, че в продължение на една седмица седяхме стабилни и монолитни, което беше най-правилната позиция на левскарската общност, но основният извод след срещата при премиера е всъщност, че не е точно така.

Не знам колко е голям разривът между феновете сега, за да знам дали може да стане по-голям. Основният извод от вчера е, че не е точно обединение думата. От една седмица НКП в мое лице изразяваше своята позиция, че Левски е политически и икономически заложник. Изразявахме тази позиция достатъчно ясно и отчетливо. Ситуацията, която се намира сега клуба и феновете, доказват тази теза. Ние казахме, че заставаме зад Левски, защото за нас има разлика. Вчера беше изразено същото мнение и изговорено в МС след срещата с премиера. Там беше потвърдена тезата, че Левски е заложник, но бе изразено мнение, че трябва да се застане твърдо зад собственика. Левски сега работи нормално и бе потвърдено от Павел Колев. Ние заставаме зад бизнес-проблемите на собственика и влизаме в матрицата на политическите зависимости. Тънката разлика е, че Левски работи нормално, стабилизиран е и има обявен собственик. Той не е парашутист за разлика от останалите. В същото време той има бизнес проблеми. Ако застанем твърдо зад него, значи какво подкрепяме? Неговият бизнес интерес, а не Левски, има тънка разлика.

Левски ще го има винаги, имало го е, има го и ще го има винаги. Просто трябва да правим тънката разлика ние кои сме и какво защитаваме. Който я разбира, добре, който не я разбира, за негова сметка е. Много е трудно да не бъдем забърквани, а ние биваме забърквани и против волята си сме принудени да участваме в нещо, в което не искаме да бъдем. Нас ни интересува Левски. Всеки може да прави интерпретации. Въпросът е принципен и ние държим такава позиция, няма да се откажем от това, защото сме такива хора.

В социалните мрежи е пълно с хора, които призовават за излизане по улиците. Реално, ще видим. Васил Божков каза и на двете срещи, които направи с нас, че ако няма лотария, няма да има финансиране. Той по официални данни е един от най-богатите българи. Ако той е искал да спаси Левски, както твърди и е имал желание да стане работещ проект, то той може да намери начин да го стори това. Да, може да му бъде отнет лицензът. Може да бъде променен законът и да не дава тези пари, които дава сега, но ако имаш желание и го казваш, че искаш да спасиш Левски, ще даваш по-малко. Ще се обърнеш към други хора да ти помогнат, към феновете, защото ще го направят, но не както те искат. Някой иска да ни хвърли в огъня. Хората трябва да преценят дали искат да бъдат така използвани. Понеже сме достатъчно диалогични, подаваме ръка на Васил Божков и му казваме: Дайте да търсим общ вариант, дайте да седнем и да се разберем. Има ли го този общ вариант или го няма? А не по този начин - или сте зад мен, или Левски умира. Няма да се уморя да повтарям това. Който иска да ходи да се самозапалва пред Министерски съвет, да ходи. Има едни хора, които са много емоционални и са на гребена на вълната.

Не мога да бъда в главата на Васил Божков. Той е доказал, че има сериозен интелектуален потенциал и има сериозно качество, което му дава преимущество. Прави преценка на бъдещи ситуации. Имам предвид, че той 6-8-10 месеца не се заявяваше пред феновете, но в един момент, когато усети, че има напрежение, ни потърси. Аз казах, че имаме готовност да подадем ръка за разговори, което означава, че можем да направим трета среща. Но да седнем и да говорим като равнопоставени страни, а не да заявяваме позиция - или сте с мен, или няма да имате какво да подкрепяте.

Ние се опитваме да правим нещо, но в общи линии нещата се извъртат по такъв начин, че накрая сме виновни. Това, което се случва сега, е една огромна игра на нерви. Както има възможност още утре да има нов собственик от типа ''Бащица'', така има възможност фирмите на Божков да продължат да работят. Не ме карайте да вадя кръглата топка и да гадая с Левски да стане това, което стана с ЦСКА. Основният проблем е, че феновете не сме обединени и има разногласия – това е. Винаги досега, когато е имало тежки моменти за отбора, левскарската общност е заставала твърдо с позиция, но това не означава, че тази позиция трябва да бъде заемане на категорична страна в един конфликт, в който ние против волята си сме забъркани. Не позволявайте да бъдете използвани.

Да ви кажа честно – най-податливите фенове на емоции в много голяма степен са в нашата структура. Оставям да го тълкувате, както искате. Кой съм аз да държа картите на Левски? Направете заключения.

Аз отговорих за протестите достатъчно пъти. Има едно прекрасно събитие в НДК на момчетата от Зона Б-18, което е благотворително, на което им свалям шапка. Тези момчета правят страхотни неща. Моята лична молба е да им обръщате малко повече внимание. Левскарите правят такива хубави неща, а тези момчета не са лайкаджии'', заяви на дълго и на широко пред медиите Степан Хиндлиян.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ВАНГА СЪМ !!!

    36 21 Отговор
    Финансовият измамник Божков (кухият череп) ще ходи или в затвора или в гроба ........

    Коментиран от #32

  • 2 Гост

    51 14 Отговор
    НЕ може един отбор да се ползва за защита на бизнеса на една мутра дето е вземал 3 милиарда лева.
  • 3 леФскар

    24 8 Отговор
    Аз не схващам, какъв име проблема на "феновете". Ако на божков му е проблем, ще го продаде и те им "свежи" пари. Даже може да е по-добре.

    Коментиран от #4, #7

  • 4 Алфа Вълкът

    36 4 Отговор

    До коментар #3 от "леФскар":

    Божков е налял милиони, които сигурно няма да опрости като Батков и Русев. И ако една част е дал от негови фирми, прошка няма да има!
  • 5 Дългия

    25 10 Отговор
    Къде са истинските лидери на Левски къде е Любо младежа къде е гугутката къде е Павката къде е Любо Делев от Златоград къде е Дани Илиев къде е Теди хитлера къде е Гошо Валентинов (новия ултрас) защо тези хора не бяха на срещата защо изпратиха некъв арменец да отдстоява интересите на български отбор само а пратиха некви неграмотници (изключвам на младежа брат му) в министерски съвет да се чуди Б.Б.на кой да дава да чете тези сложни писания

    Коментиран от #9

  • 6 Пената

    20 10 Отговор
    ФК,, Леффка Драгойчева-Лаффчис,,1992 в ,,А,, Окръжна !!!
  • 7 Буков

    31 3 Отговор

    До коментар #3 от "леФскар":

    Кой па се е залетял да купи Левски? Освен ако не е някой ексцентричен балама, който се чуди как да си прахоса милионите.
  • 8 Фен

    25 6 Отговор
    Истината е, че всички в България които са собственици на футболни отбори, се крият зад фенската маса , колкото е по голяма тя толкова по спокойни са те , особено от политически сценарии !

    Коментиран от #11

  • 9 Алфа Вълкът

    23 5 Отговор

    До коментар #5 от "Дългия":

    Ти Любо Младежа и Теди Хитлера как си ги представяш в министерски съвет? Това да не ЦСЗ? 😆😆😆

    Коментиран от #13, #15

  • 10 Само питам

    20 4 Отговор
    Защо тези левскари постоянно се млатят помежду си ?

    Коментиран от #14

  • 11 Дългия

    7 2 Отговор

    До коментар #8 от "Фен":

    Представям си ги точно там нали те са лидерите на феновете но хайде да кажем да не отидат те но поне Павката Любо Делев Даниел Илиев и Гошо Валентинов(от скоро фен ултрас и лидер на SW) да бяха отишли
  • 12 Диамантената ръка

    13 2 Отговор
    След Перник на Борисов не му трябва нов таралеж в гащите. Някой си прави лошо сметката и от играчка ще стане плачка... Не е луд тоя дето яде баницата
  • 13 Дългия

    8 1 Отговор

    До коментар #9 от "Алфа Вълкът":

    Представям си ги точно там нали те са лидерите на феновете но хайде да кажем да не отидат те но поне Павката Любо Делев Даниел Илиев и Гошо Валентинов(от скоро фен ултрас и лидер на SW) да бяха отишли
    00:33 26.01.2020
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 спас

    6 1 Отговор
    Гришата първо се срещна с феновете, после даде парите а пък Черепа що направи обратното.

    Коментиран от #18

  • 17 Вуйчо

    17 14 Отговор
    Степан е подлога.Не излезем ли на улицата-А окръжна.Тиквата има страх само от протести и сопата трябва да играе.На зло куче зъл прът.

    Коментиран от #19

  • 18 Левски 1914

    8 9 Отговор

    До коментар #16 от "спас":

    И след това докара Литекс в София и вие започнахте да викате Цска да ама не Цска ФАЛИРА.

    Коментиран от #23, #30

  • 19 Фактъ

    6 4 Отговор

    До коментар #17 от "Вуйчо":

    Точно така .Той, Боко нали сам казваше, че трябва со кротце со благо и со малко кютек. А , сега той да изяде кютека, шушумигата от Банка .
  • 20 Bai hoi

    13 1 Отговор
    Тъжна картинка. Арменчу вика не защитаваме черепа ама дойдохме у Мин съвет само да ва видим. И вика на Боко нема палим по улиците ама да си знаеш. Питам аз кога тези прословути страховити фракции са направили нещо ? Само шмръкат , зобят и се чешат по между си. Смех

    Коментиран от #21

  • 21 Емо

    8 3 Отговор

    До коментар #20 от "Bai hoi":

    Всички знаем как гласуват под строй и сините и прасетата по време на избори. Евтино театро
  • 22 България

    13 1 Отговор
    На Васил Божков не му едо Левски в момента!Каквото и да си говориме!И на заклет фен на левски да има проблеми в момента с къщата или бизнеса едва ли ще зареже всичко и ще отиде на мач на любимия отбор!Дреме му на Божков за Левски...Нека каже някой откога Божков не е давал интервю и не се е показвал публично?За 2 дни даде 5 интервюта и се опита да настърви феновете към протести тихо,тихо..Трябва човек да е много тъп да не го види това.Аз също съм от Левски както и моето семейство Левскарите да не се обиждат те не са виновни!
  • 23 Коко

    7 2 Отговор

    До коментар #18 от "Левски 1914":

    Глупав си ама много глупав защото не можеш да познаеш две еднакви снимки Левски е в агония точно когато и ЦСКА беше самоче нашата спря с идването на Г-Н ГРИША ГАНЧЕВ защото той дава без користно за клуба справка мини през Панчарево а вашия който искаше и нас да спасява иска да му отвювате по специални протекции да ама не

    Коментиран от #25

  • 24 09.09.2016г R.I.P.С

    2 1 Отговор
    Само ЛЕВСКИ!

    Коментиран от #31

  • 25 Прасчо

    1 1 Отговор

    До коментар #23 от "Коко":

    А не искаше ли същия "спасител" Г.Г. да нарече ЦСКА ФК Лупи? В последствие пресели Литекс в София, след като остави клуба да фалира! И ако мислиш , че някой дава или прави нещо "безкористно" в тази държава....сам си направи изводи!
  • 26 Прост

    0 0 Отговор
    Левски ке го има,ама Божков ке нема да дава матури.Он само ке взема!!!
  • 27 Фен

    3 0 Отговор
    Защо ги е страх всички да обявят фалита на ФК Левски ? Спомнете си преди години как симпатичния и дал много звезди на българския футбол отбор на Локо Сф бе затрит за 1 милион задължения! За какво говорим? Отборът от Герена е с около 35 милиона задължения и никой не го атакува !!! Защо ли? Сега се хванаха с бизнеса на Васил Божков за да се размине фалита на столичния клуб ! Срамно и тъжно е всичко това!!

    Коментиран от #33

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Само Левски

    0 1 Отговор
    И как да му помогнем? Да изтъркаме по няколко билетчета?
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 КУРТИ КУРТЕВ КУРТЕВ- фърлям на боб

    1 0 Отговор

    До коментар #24 от "09.09.2016г R.I.P.С":

    Ко викаш...???
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 КУРТИ КУРТЕВ КУРТЕВ- фърлям на боб

    1 0 Отговор

    До коментар #27 от "Фен":

    Ами най- малко от 3- 4 години трябваше да обявят фалита на Говедата,ма тогава Боби перуката не пращаше документите до УЕФА...!!! Отдавна ги имаше тези документи...но някой с влияние и благословия от други места ви крепеше жалки Помиярчета...!!! Сега ще го сърбате отвсякъде,а пък Г- н Божков е залогът,дали това ще се случи,също както с Гришата и ЦСКА..!! Сценарият е същият...а вие ще сте потърпевши...
  • 34 ЦСКА-р

    0 0 Отговор
    На едно място прочетох,че арменецът е подлога. Нещо повече. Да отиде на среща с БиБи му беше детска мечта за да го включат в пресслужбата на МС.
    НЕ Е ПРАВ,че Черепа имал проблеми с фирмите си -ПРОБЛЕМИТЕ МУ БЯХА СЪЗДАДЕНИ НАРОЧНО И ЦЕЛЕНАСОЧЕНО сещайте се от кого. Пред парите той забравя , че е лвскар. Така казваше и когато ЦСКА имаше проблем цялата работа е да извие ръцете на Черепа да му плати и да отвлече вниманието от безводието в Перник. Затова са и цирковете с разни шпиони,убийци на Гебрев и т.н.