Last news in Fakti

25 Януари, 2020 21:47 1 061 1

Челси изхвърли Хъл Сити от ФА Къп

  • фа къп-
  • челси-
  • хъл сити-
  • 2:1

''Сините'' надделяха с 2:1 над отбора от Чемпиъншип

Челси изхвърли Хъл Сити от ФА Къп - 1

Челси победи Хъл Сити като гост с 2:1 в среща от четвъртия кръг на ФА Къп и уверено продължава напред към 1/8 финалите. Елитният тим през по-голяма част от сблъсъка контролираше играта и не позволи на "тигрите" да стигнат до значителен брой опасни ситуации пред Уили Кабайеро.

Срещата започна перфектно за лондочани и след само 6 минути игра Мичи Батшуай се разписа. Белгийският нападател се възползва от разбъркване в наказателното поле на домакините. Той стреля, топката срещна крак на противников бранител и влетя в мрежата за 1:0.

В 33-ата минута Мейсън Маунт получи добро подаване в наказателното поле на Хъл, но шутът му разочарова. В края на първата част Джордж Лонг отрази удар и на Сезар Аспиликуета.

Второто полувреме започна с лек домакински натиск и в 59-ата минута Джаръд Боуен осъществи добър пробив, но завършващото му отиграване разочарова.

В 64-ата Рос Баркли центрира превъзходно от пряк свободен удар и намери непокрития Фикайо Томоро, който отклони топката с глава от близка дистанция, а тя влетя във вратата.

В 78-ата минута късметът се усмихна на Хъл Сити и изоставането бе намалено до 1:2. Камил Гросицки стреля от фаул в близост до дъгата на наказателното поле на Челси, а топката срещна скочилия и отклонил се от стената Матео Ковачич, поради което влетя неспасяемо в мрежата на Кабайеро.

''Тигрите'' се опитаха всячески да изразвнят резултата, но това така и не се случи, с което Челси си гарантира продължаването напред в турнира.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 YNWA

    1 0 Отговор
    Хъл ги изпуснаха в последните минути. Спокойно можеше да има преиграване.