26 Януари, 2020 18:03 5 663 2

Почина футболна легенда, два пъти е световен вицешампион

  • роб рензенбринк

Това е нидерландският нападател Роб Рензенбринк

Почина футболна легенда, два пъти е световен вицешампион - 1

Легендата на нидерландския футбол Роб Рензенбринк почина на 72-годишна възраст, съобщи местната футболна асоциация.

Рензенбринк бе част от великия национален отбор на Нидерландия през 70-те години на XX век, който достигна до втори места на световните първенства през 1974 и 1978 година и до третото място на европейското първенство през 1976 година.

Нападателят има 46 мача и 14 гола за националния тим и е играчът с най-много голове и асистенции за Нидерландия на световни първенства.

Най-голяма част от състезателната си кариера Рензенбринк прекарва в белгийските клубове Брюж и Андерлехт. С Андерлехт той печели по два пъти Купата на носителите на национални купи и Суперкупата на Европа. От 2012 година Рензенбринк се бореше с прогресивно мускулно заболяване, което е и причината за смъртта му.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 1 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    15 0 Отговор
    МИР НА ДУШАТА МУ
  • 2 коки

    3 0 Отговор
    Велик футболист.Бог да го прости