Last news in Fakti

27 Януари, 2020 10:16 5 801 11

Ясна е причината за смъртоносната катастрофа с хеликоптера на Коби Брайънт

  • коби брайънт-
  • катрастрофа-
  • хеликоптер

Легендарният баскетболист, дъщеря му и още 7 души загинаха в катастрофа с хеликоптер

Ясна е причината за смъртоносната катастрофа с хеликоптера на Коби Брайънт - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Данните за проследяване на полети показват, че хеликоптерът на Коби Брайънт, който загина, се е сблъскал с метеорологични проблеми над зоологическата градина на града. Той е обиколил този район поне 6 пъти на много малка надморска височина - около 875 фута, като може би пилотът е чакал мъглата да се изчисти, предаде Гонг.

Той се свързал с контролната кула на летище Бърбанк и там са били наясно, че машината обикаля около 15 минути. В крайна сметка хеликоптерът се е насочил на север по магистралата 118, преди да завие на запад, и започне да лети над магистралата 101 около Уудланд Хилс, Калифорния.

По-късно те се натъкват на още по-сериозна и тежка мъгла и хеликоптерът завива на юг. Това е било критично решение, защото са се насочили към планински район. Пилотът внезапно и бързо се изкачил от около 1200 фута до 2000 фута. Малко след това се случва и трагедията, при която хеликоптерът катастрофира в хълм и се запалва.

Общо девет души са загубили живота си при трагичния инцидент с хеликоптера на баскетболната легенда Коби Брайънт. Един от най-големите играчи в историята на този спорт загина, а с него от този свят си отиде и дъщеря му Джиана.

По първоначална информация на борда е имало петима души - Коби Брайънт, 13-годишната му дъщеря, неин приятел, заедно с баща му и пилота на хеликоптера. Последните информации от полицията са, че в машината са се намирали 9 души. Никой не е успял да оцелее.

Агенция "Асошиейтед Прес" съобщава, позовавайки се на роднини, че в трагедията живота си са загубили още Джон Алтобели, главен треньор на местния отбор по бейзбол, съпругата му Кери и дъщеря им Алиса, която играела в един и същи отбор с дъщерята на Брайънт.

Също така от полицията са съобщили, че сред жертвите е и треньорката на калифорнийския баскетболен отбор за момичета Кристина Маузер.
Времето в Лос Анджелис е било изключително мъгливо в деня на трагедията и дори хеликоптерите и другите машини на полицията не са били във въздуха именно поради неблагоприятните условия.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бачо Киро

    26 0 Отговор
    Мир на праха им.

    Коментиран от #6

  • 2 Бачо Гачо от Галиче

    21 0 Отговор
    Мир на праха им..по подобен начин навремето загина друга легенда, само че от музикалния бранш, също оставил забележителна следа след себе си -SRV..Стиви Рей Вон..

    Коментиран от #3

  • 3 Бачо Киро

    16 0 Отговор

    До коментар #2 от "Бачо Гачо от Галиче":

    Колин МакРий също така загина заедно с детето си, негово приятелче и приятел на Колин. При него беше особено глупаво, като се има предвид колко пъти е можел да загине по ралитата, а накрая да загине след като спре със състезанията. Никой не знае какво му е писано.

    Коментиран от #10

  • 4 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    7 3 Отговор
    БОГ ДА ГИ ПРОСТИ
  • 5 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    7 3 Отговор
    ЖИВОТЪТ Е МИГ ОТ ВЕЧНОСТА
  • 6 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    1 2 Отговор

    До коментар #1 от "Бачо Киро":

    ГОСПОДИН КИРО подигравателните постове не са мой виж как се гаврят като в статията на СТОЙЧКОВ ЗА КАТАСТРОФАТА КАКВИ ЦИНИЗМИ СА ПИСАЛИ

    Коментиран от #11

  • 7 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    4 3 Отговор
    всички сме гости на този свят и сме за малко
  • 8 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 4 Отговор
    добрите хора отиват на небето а лошите си ходят навсякъде
  • 9 Ники

    6 2 Отговор
    Гадна работа , трябва да се внимава много ... едно лошо решение и после цял живот мъртъв ...
  • 10 Бачо Гачо от Галиче

    2 1 Отговор

    До коментар #3 от "Бачо Киро":

    Дааа..прав си, жалко е когато по такъв безсмислен начин си отидат хора, които са имали какво да дадат на света...За съжаление не са малко... а Шумахер...жалко за него, той пък бе извънземен, феноменален пилот и човек, нооо...така му било писано... И един интересен, малко известен факт-в хеликоптера, с който загина Стиви Рей, е трябвало да бъде и друг талантлив китарист- Ерик Клептън, но и досега не се казва защо тогава не се е качил заедно със Стиви, което пък от своя страна е повод за какви ли не инсинуации и предположения.
  • 11 Бачо Киро

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Ако друг е писал от твое име, то нищо лично към теб. Майните са за този който ги е писал.