Last news in Fakti

14 Февруари, 2020 19:59 2 640 8

Шампион на България на крачка от финал на Европейското по борба в Рим

  • джемал али-
  • борба-
  • европейско първенство

Али ще спори за място на финала срещу беларусина Каджимахамедау

Шампион на България на крачка от финал на Европейското по борба в Рим - 1
Снимка: boec.bg

Шампионът на България Джемал Али стигна полуфиналите на европейското първенство по борба в Рим. При 79-килограмовите на свобдния стил националът ни постигна две победи - над литовеца Андрюс Мазейка с 9:7 и естонеца Ерик Рейнбок с 9:0.

Така по-късно днес Али ще спори за място на финала срещу беларусина Каджимахамедау. Следобедният сеанс започва от 17:45 часа българско време.

Джемал е носител на три медала от европейски първенства при юношите и кадетите, като последният спечели през 2018-а - сребро.

Двама от националите ни днес обаче загубиха, но все още имат шанс да продължат на репешажите, ако съперниците им продължат на финал. Носителят на златния пояс "Дан Колов" Георги Вангелов стартира с успех при 57-килограмовите срещу грузинеца Отари Гогава - технически туш 9:0, но после падна от Азмат Тускаев (Русия) с 2:6.

В категория до 65 кг Стефан Иванов започна с успех срещу Хуан Креспо (Испания) - 6:2, но после претърпя поражение от световния шампион за юноши от 2019-а Ерик Арусанян (Украйна) - 6:16.

От първенството отпаднаха Георги Димитров (97) и Михаил Георгиев (70).


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хензел

    11 0 Отговор
    Българина Али браво Али.
  • 2 русенец

    8 1 Отговор
    Аферим, Джамале! Продължавай така, а след време Мемет Доган, Аллах здраве да му дава, ще те направи пазвантин! Да го вардиш!
  • 3 Русенец

    5 3 Отговор
    Мачкай кобра
  • 4 Знам го този

    10 1 Отговор
    Най-големия българин има един Мустафа и той е много добър

    Коментиран от #5

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 1235

    5 0 Отговор

    До коментар #5 от "Малко педалче":

    😂🤣😂🤣 Да определено работата за България изобщо не върви на добре
  • 7 Гоше

    1 2 Отговор
    Браво на момичетата за поредно състезание доказаха че са подготвени .Браво и на момчетата от класическият стил,но какво да кажа за свободният стил ще останат без медал пълна трагедия са.Безпомощни и жалки.И кой е най виновен за състоянието на св.борба ?Ако не знаете човека се казва В.Йорданов той нищо не направи за да се поддържа добро ниво на св.борба. Смешен и много слаб треньор е русенският Вальо.Канян някакви анонимки от руските републики. Защо не се развиват школите в България с млади и добре платени треньори.Това е итината .

    Коментиран от #8

  • 8 Киро

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "Гоше":

    Ти май не си си пил хапчетата.Вальо Йорданов е най-добрият български борец, печелил безброй медали по света.Той е един хората прославили най-много България.А "Юнак-Локомотив" е една от най-добрите школи по порба в България.