14 Февруари, 2020 18:29 2 633 2

Българин влезе в Топ 15 на най-добрите спортни фотографи в света

  • спорт-
  • спортно фотографи-
  • класация

Любомир Асенов бе избран сред елита на световните спортни фотографи измежду близо 2000 кандидатури от цял свят

Българин влезе в Топ 15 на най-добрите спортни фотографи в света - 1

Любомир Асенов е единственият български фотограф, който бе избран в Топ 15 на най-добрите спортни фоторепортери в света за 2019 г., съобщава Lupa.bg. Нашият колега попадна в ежегодната класация на Международната асоциация на спортните журналисти (AIPS) с няколко свои фотографии, които любезно ни бяха предоставени от самия него. Те представляват фото есе от отразяване на престижния голф турнир Ryder Cup 2018 във Франция.

Българин влезе в Топ 15 на най-добрите спортни фотографи в света

Създателят и собственик на най-голямата спортна фотографска агенция в България LAP.bg бе избран сред елита на световните спортни фотографи измежду близо 2000 кандидатури от цял свят.

Условието за участие в класацията е кандидатът да е професионален фотограф и снимката или снимките, с които участва да не са обработвани, а да показват кадъра такъв, какъвто е заснет.

Българин влезе в Топ 15 на най-добрите спортни фотографи в света

„Чувствам се горд, че съм в Топ 15 на най-добрите спортни фотографи в света, защото това наистина е сериозно признание за мен. Най-важното е, че съм оценяван от колеги професионалисти и затова съм радостен, че са оценили моите снимки“, сподели пред Lupa.bg Любомир Асенов.

Любомир Асенов е един от много малкото български фотографи, които имат възможността да снимат събитията от Формула 1. Той е единственият български фотограф с перманентен достъп до Формула 1.

Българин влезе в Топ 15 на най-добрите спортни фотографи в света

През годините е работил за българското издание на АутоМоторСпорт, както и за вестниците „168 часа“ и „24 часа“. През последните години работи на свободна практика. През 2012 г. създава първата у нас фотографска агенция LAP.bg, специализирана в заснемането на спортни събития. Самият Асенов е снимал спортни събития от най-различен калибър – футбол, тенис, моторни спортове, голф, зимни спортове.

Българин влезе в Топ 15 на най-добрите спортни фотографи в света

Нашият талантлив колега е носител на международната награда „Най-добра спортна снимка на 2006 година“, на конкурс за спортни фотографи „Шаварш Артин“, с жури от агенция Ройтерс.

Българин влезе в Топ 15 на най-добрите спортни фотографи в света

Асенов е автор на няколко фото-изложби с негови снимки, които са излагани в София, включително експозицията със спортни фотографии AllSports, изложена на „Моста на влюбените“.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Anatoli Bakardjiev

    2 0 Отговор
    radvat me takiva novini-bravo Liobo.
  • 2 Браво

    1 0 Отговор
    На спортисти като не можем, поне на спортни фотографи пак е добре.