Last news in Fakti

15 Февруари, 2020 11:35 1 847 1

Задава се нов шамар за Манчестър Сити, този път от Висшата лига

  • манчестър сити-
  • наказание-
  • уефа-
  • висша лига-
  • отнемане на точки

Има сериозна вероятност точковият актив на ''гражданите'' във Висшата лига да бъде окастрен

Задава се нов шамар за Манчестър Сити, този път от Висшата лига - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Манчестър Сити е изправен пред угрозата да бъде с отнети точки във Висшата лига през този сезон след зашеметяващата си двугодишна забрана да играе в Шампионската лига, предава доклад на The Independent.

Снощи от Манчестър Сити научиха, че ще бъдат изправени пред безпрецедентното наказание, след като бяха признати за виновни за „сериозни нарушения” на наредбите на УЕФА, свързани с финансовия феърплей.

Източници от най-високо ниво твърдят, че ще принудят Висшата лига да действа поради уникалното си лицензиране, което се отнася до правилата на УЕФА за финансовия феърплей. Въпросът идва, защото всеки клуб трябва да предостави истинска информация, за да получи лиценз за Висшата лига, и тази информация трябва да съвпада със знанието на УЕФА. Разбира се, че комисиите от Висшата лига вече са обсъдили потенциални бъдещи действия спрямо Манчестър Сити при условие, че УЕФА го накаже крайно и приспадането на точки от актива се счита за много вероятно, пише авторитетната английска медия.

„Гражданите” обявиха официално намерението си да обжалват санкцията в Спортния арбитражен съд. Към този момент Манчестър Сити е на второто място във временното класиране на Англия с 51 точки, на цели 22 зад убедителния лидер Ливърпул, който пък няма загуба в хода на цялата кампания в елита на Англия.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЗИДАН

    2 0 Отговор
    Р
    А
    З
    П
    А
    Д