Last news in Fakti

16 Февруари, 2020 13:35 1 228 3

Душманинът на Гришо e на финал в Ротердам

  • феликс оже-алиасим-
  • ротердам-
  • финал-
  • григор димитров

Младият канадец елиминира Григор Димитров във вторния кръг на турнира в Ротердам

Душманинът на Гришо e на финал в Ротердам - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

19-годишният Феликс Оже-Алиасим е първият финалист на турнира на твърди кортове в зала в Ротердам, който е от категория АТП 500. Представителят на Канада надви в два сета испанеца Пабло Кареньо Буста, в отделните части 7:6 (2), 6:4 след час и 50 минути игра.

В първия сет пробиви нямаше и заслужено се стигна до тайбрек, в който Оже-Алиасим поведе с 4:0 точки, след което затвори сета със 7:2.

През втората част канадецът направи пробив за 2:1 гейма и до края на мача не допусна Кареньо Буста да навакса изоставането си. Сервирайки за успеха при 5:4 Оже-Алиасим наниза 3 аса.

Неговият съперник във финала ще е французинът Гаел Монфис.

Оже-Алиасим ще играе за четвърти път в кариерата си на финал в турнир от световния тур, като ще търси първа титла. Той стана най-младият финалист в историята на турнира в Ротердам/tennis24.bg.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ХУ Ю

    2 1 Отговор
    НА КАУНИНЪ ВСИЧКИ ТЕНЕСИСТИ СА МУ ДУШМАНИ ,КОЙ ДЕ ГО ФАНЕ ГО РАБОТИ ,ТА ...."НАЙ ДОБРИЯ БГ ТЕНЕСИСТ " - ПЪЛЕН ТАШАК ДА ГЕ
  • 2 Ауау

    2 2 Отговор
    Какво е това заглавие за Бога....душманинът...едно,че е чуждица, друго значението на думата не е уместно. Първо това е спорт,а те са колеги и приятели, това е който е по-добър той печели, който е подготвен и има здрави нерви той надделява.
  • 3 Минчо

    0 0 Отговор
    Май който ние Григор и отива на финал