Last news in Fakti

16 Февруари, 2020 19:35 872 0

Ювентус с рутинна победа над Бреша

  • серия а-
  • ювентус-
  • бреша-
  • 2:0

''Бианконерите'' взеха своето срещу борещия се за оцеляването си тим и сега ще се надяват на самоубийствено равенство между Лацио и Интер

Ювентус с рутинна победа над Бреша - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Ювентус победи предпоследния в класирането отбор на Бреша с 2:0 в мач от 24-ия кръг на Серия А.

Наставникът на "бианконерите" Маурицио Сари остави извън групата за мача голямата звезда на тима Кристиано Роналдо. За Юве в игра действаха Войчех Шчесни, Алекс Сандро, Ругани, Бонучи, Данило, Бентанкур, Рабио, Рамзи и тримата в атака - Пауло Дибала, Куадрадо и Гонсало Игуаин.

Двубоят започна с интересни ситуации и пред двете врати, но нито една от тях не доведе до попадение. В 38-мата минута на двубоя нападателят на гостите Флориан Айе фаулира Аарън Рамзи на границата на наказателното поле. Съдията показа втори жълт картон на френския футболист и така той остави отбора си с човек по-малко повече от 50 минути игра. Зад топката застана Пауло Дибала, който се разписа от прекия свободен удар за 1:0. Секунди преди края на първата част Даниеле Ругани отправи опасен удар с глава, но вратарят на Бреша се намери солидно.

В 58-мата Гонсало Игуаин получи удобна топка в наказателното поле и шутира силно по земя, но Стефано Сабели изчисти от голлинията. В 72-ата минута Биркир Бярнасон имаше добра възможност да порази вратата на Юве, но силният му удар бе доста неточен.

Три минути по-късно дойде и вторият гол на сметката на Ювентус - Куадрадо отбеляза след добра комбинация с Матюиди и по този начин се отчете с първия си гол за сезона в Серия А.

В 78-мата минута легендата на "бианконерите" Джорджо Киелини се появи в игра на мястото на Леонардо Бонучи и предизвика бурните аплодисменти от трибуните. Капитанът се завърна в игра, след като дълго лекуваше контузия в коляното.

В 81-вата Гонсало Игуаин вкара гол с глава, но попадението бе отменено заради положение на засада. Малко след това Дибала пропусна да отбележи втория си гол в срещата, нацелвайки горната греда.

С победата си Ювентус запазва 1-вото място, дръпвайки с три точки на втория Интер, който по-късно днес ще изиграе мача си с третия в класирането отбор на Лацио.

В останалите двубои от Серия А, стартирали от 16:00, Фиоренитна разгроми Сампдория с 5:1 като гост, Парма излъга Сасуоло с 1:0 на терена на зелено-черните.

По-рано през деня Удинезе и Верона не се победиха, правейки нулево реми.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА