21 Февруари, 2020 21:05 1 423 1

Загуба за България на старта на квалификациите за европейско първенство

  • баскетбол-
  • европейско първенство-
  • квалификации-
  • гърция-
  • българия-
  • загуба-
  • национален отбор

Родните национали отстъпиха на Гърция с 63:73

Загуба за България на старта на квалификациите за европейско първенство - 1
Снимка: БГНЕС

Мъжкият национален отбор по баскетбол на България стартира с поражение участието си в квалификациите за ЕвроБаскет 2021, след като тази вечер възпитаниците на Росен Барчовски отстъпиха при визитата си на Гърция с 63:73 (17:19; 17:21; 12:14; 17:19) в двубой от група "Н".

Димитър Димитров беше най-резултатен за "трикольорите" – 15 точки, Дий Бост добави 14 точки, а Йордан Минчев и Станимир Маринов завършиха с по 10 точки.

Лефтерис Бохоридис беше най-резултатен за победителите – 19 точки.

Двубоят започна равностойно, като играта вървеше кош за кош и малко преди средата на периода резултатът бе равен – 8:8. Последваха няколко добри изяви в защита на родните национали, след които Бост и Ваклинов се разписаха и България поведе с 12:8, но след това нашите не успяха да задържат преднината си и до края на частта домакините от Гърция стигнаха до пълен обрат – 19:17.

Възпитаниците на Росен Барчовски отново излязоха напред в началото на вторите десет минути след тройка на Станимир Маринов и пробив на Янев – 22:19. Нашите момчетата удържаха лидерската позиция до средата на частта, но след това южните ни съседи се активизираха и на почивката елините отново бяха напред – 40:34.

В началото на третата четвърт българите дадоха заявка, че ще търсят бърз обрат след две тройки на Димитър Димитров, но това се оказа недостатъчно, след като гърците използваха значително по-добре шансовете си и заслужено увеличиха преднината си с още две точки – 54:46 след 30 минути игра.

Началото на решителната последна четвърт бе изключително интересно, след като Гърция стигна до двуцифрена преднина, но след това баскетболистите на България се развихриха и стопиха разликата само до две точки – 62:64, като с основна заслуга бе Димитър Димитров, който демонстрира самочувствие и отбеляза няколко решителни стрелби.

Последва прекъсване за домакините, а след подновяването на играта родните национали изпуснаха няколко златни шанса за обрат, което се оказа решаващо и последния съдийски сигнал прозвуча при 73:63 в полза на Гърция.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Аз не можах

    2 1 Отговор
    да го гледам пряко, но го гледах одеве на запис. Абсолютни глупости от страна на нашия треньор, че съдиите са ни ощетили, даже напротив, принуди гърците само смени да правят, че все бързо натрупват нарушения. И все тъкмо когато да ги довършим, вместо това вземем да бием рекорд по глупост. И все така, и все така... и в средата на втората четвърт като се чух как пак го повтарям и се усетих. Нашите са продали мача. И затова гърците не са се и готвили сериозно. И затова все когато без да искаме сме на път да си направим нещата лесни, нашите вземат че се спукат от глупости, само и само да ги върнат в мача. А рренерът ни приказва глупости, щото и той е в далаверата.