Last news in Fakti

22 Февруари, 2020 07:39 1 054 0

Байерн Мюнхен на косъм от издънка с последния в Бундеслигата (ВИДЕО)

  • байерн мюнхен-
  • падерборн-
  • бундеслига

Лидерът в подреждането стигна до трудна победа с 3:2 на своя стадион „Алианц”

Отборът на Байерн Мюнхен бе много близо до издънка в двубоя си от 23-ия кръг на Първа Бундеслига срещу последния в таблицата Падерборн. В крайна сметка лидерът в подреждането стигна до трудна победа с 3:2 на своя стадион „Алианц” и ще запази първата си позиция поне още един кръг.

В герой за баварците се превърна Роберт Левандовски, който вкара две от попаденията за домакините, второто от които бе само две минути преди последния съдийски сигнал.

Противно на очакванията за лесен мач от страна на Байерн, двубоят в Мюнхен предложи неочаквани емоции и драма почти до самия край.

Резултатът в мача бе открит от Серж Гнабри, който направи отличен двубой, асистирайки още и за двете попадения на Левандовски по-късно. Толисо намери Гнабри в наказателното поле, крилото преодоля трима играчи на гостите и успя да прокара топката през купа от играчи, за да реализира за 1:0.

Секунди преди изтичането на редовното време за първата част, Мануел Нойер направи истинска глупост, излизайки да пресече пас към Денис Сърбени. Вратарят не успя да стигне до топката и позволи на нападателя на Падерборн да я прекара през краката му и да напредне сам към вратата, след което да стреля точно за 1:1.

През второто полувреме Байерн отново поведе след отлична комбинация между Гнабри, който центрира отляво и Левандовски, който пък успя да засече точно топката и да вкара в 70-ата минута. Само пет по-късно обаче, Падерборн отново изненада своя противник, реализирайки за 2:2. Свем Мишел вкара от близко разстояние, след като Нойер не успя да избие добре преди това удар към неговата врата.

Две минути преди края все пак Байерн стигна до трудния успех. След нова комбинация между Гнабри и Левандовски, полският стрелец не сгреши на празна врата и донесе победата на баварците.

Байерн е лидер в подреждането с вече актив от 49 точки – четири повече от преследвача РБ Лайпциг, който обаче има и мач по-малко. Падерборн остава закотвен на последната позиция във временното класиране.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА