Last news in Fakti

22 Февруари, 2020 22:12 3 886 0

Детето-чудо просто не спира да бележи

  • първа бундеслига-
  • вердер бремен-
  • борусия дортмунд

Борусия надви Вердер с 2:0

Детето-чудо просто не спира да бележи - 1
Снимка: БГНЕС

Борусия Дортмунд записа 13-ата си победа в Първа Бундеслига, след като надделя с 2:0 при визитата си на Вердер Бремен в мач от 23-ия кръг от Бундеслига. И двете попадения на „Везерщадион” паднаха през втората част, след като Дан-Аксел Загаду (52) и Ерлинг Холанд (66) подпечатаха победата за тима на Люсиен Фавър.

Така, вестфалци заеха второто място и вече са с 45 точки, на четири зад лидера Байерн Мюнхен, но РБ Лайпциг е с мач по-малко и може да задмине пак Борусия Дортмунд. Вердер остава в зоната на изпадащи, след като е със 17 точки, на пет зад спасителния бряг.

Първата част в Бремен не предложи кой знае колко интересни ситуации, за разлика от второто полувреме. В 52-ата минута Джейдън Санчо центрира от корнер, а бранителят Загаду засече топката, за да открие резултата срещу Вердер.

В 66-ата минута Ашраф Хакими получи вдясно в наказателното поле и пусна за Холанд, който с кинжален удар удвои актива за Дортмунд. Норвежецът можеше да вкара и втори гол, но Иржи Павленка направи зрелищно спасяване.

В самия край на мача отново Холанд имаше възможност да вкара, но ударът му премина вдясно от страничния стълб на Павленка.

В следващия кръг Борусия приема Фрайбург, докато Вердер също ще играе у дома – срещу Айнтрахт Франкфурт.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА