Last news in Fakti

24 Февруари, 2020 17:15 2 094 0

Разследват един от най-известните футболни агенти за пране на пари

  • рамадани-
  • агент-
  • пране на пари-
  • обиск-
  • разследване

Обискираха дома на Фали Рамадани

Разследват един от най-известните футболни агенти за пране на пари - 1
Снимка: БГНЕС

Испанските власти и Европол извършиха шестчасов обиск в дома на един от най-мастите футболни агенти в Европа Фали Рамадани. Повод за акцията е разследване на пране на пари на стойност милиони евро, което е започнало извън територията на Испания, но в него вече участват властите в страната. Това е довело до акцията на полицията в Майорка.

Обискът е направен в четвъртък, но за него се разбра едва снощи. 57-годишният Рамадани има луксозно имение в областта Калвия на остров Майорка. Обект на разследването са още бизнесмени и бивши футболисти, които също са заподозрени в схемата за пране на пари, която е съсредоточена в страните от Източна Европа.

Албанецът по произход Рамадани управлява базираната в Берлин футболна агенция „Лиан Спортс“ заедно с партньора си Никола Дамянац. „Лиан Спортс“ е считана за петата по могъщество сред мениджърските агенции, работещи във футбола.

Рамадани, често наричан Източния Мино Райола, представлява редица популярни футболисти, като голяма част от тях са от Балканите. Сред тях са Иван Перишич (Байерн), Самир Ханданович (Интер), Никола Калинич (Рома), Лука Йович (Реал Мадрид) и Миралем Пянич (Ювентус). Освен тях с „Лиан Спортс“ работят германският национал Лирой Сане от Манчестър Сити и сенегалският защитник на Наполи Калиду Кулибали.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА