25 Февруари, 2020 00:15 1 646 0

Ливърпул се измъчи срещу Уест Хям, но победи

  • ливърпул-
  • уест хям-
  • вайналдум-
  • диоп-
  • форналс-
  • салах-
  • мане

"Мърсисайдци" спечелиха с 3:2

Ливърпул се измъчи срещу Уест Хям, но победи - 1
Снимка: БГНЕС

Ливърпул записа 18-та поредна победа в английската Висша лига, след като стигна до пълен обрат срещу Уест Хям до 3:2. Мърсисайдци първи вкараха гол, допуснаха обрат до 1:2, но в крайна сметка стигнаха до успеха, който доближава Ливърпул до на само 12 точки. Толкова "червените" трябва да спечелят, за да са сигурни шампиони на Англия. Ако сторят това в следващите 4 кръга Ливърпул ще подобри рекорда за най-ранен шампион и може да триумфира с титлата още на 21 март след мача срещу Кристъл Палас.

Мачът срещу Уест Хям започна по вкуса на домакините още в 9-ата минута Арнолд подаде топката към Жоржиньо Вайналдум, който не сгреши и я насочи в долния ляв ъгъл за 1:0. Този ранен гол накара феновете на Ливърпул да си мислят за разгром, но "чуковете" не мислеха така. В 12-ата минута Иса Диоп надскочи защитата на домакините, след центриране от ъглов удар и изравни резултата.

В 16-ата минута Мохамед Салах имаше добра възможност, но Фабиански спаси. Малко по-късно и Арнолд се озова в добра голова позиция, но и той не съумя да отбележи второ попадение в срещата. В 40-ата минута Ван Дайк стреля с глава, но нацели гредата.

Противно на очакванията в началото на второто полувреме Уест Хям поведе. Пабло Форналс получи добро дълго подаване и с лекота вкара топката в мрежата на домакините.

Този гол стресна Ливърпул и мърсисайдци тръгнаха в непрестанни атаки към Лукаш Фабиански. Първо пропусна Арнолд в 62-ата минута. Само 6 минути по-късно Мохамед Салах успя да изравни. Той получи топката от ляво и стреля към вратата. Фабиански не се намеси добре и топката влезе в мрежата.

Победният гол в мача падна в 81-ата минута. Садио Мане намери пространство в наказателното поле и засече красиво центриране за 3:2.

Само 4 минути по-късно Мане прати отново топката в мрежата, но голът не бе зачетен, тъй като VAR системата отчете засада.

В следващата атака Уест Хям отново можеше да изравни резултата. Джарълд Боуен се озова в перфектна голова ситуация, но Алисън спаси и така реално донесе победата на своя отбор.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА