Last news in Fakti

29 Февруари, 2020 16:27 787 0

В Нюкасъл забраниха ръкостисканията заради коронавируса

  • нюкасъл-
  • брус-
  • забрана-
  • ръкостискане-
  • играчи-
  • зараза-
  • коронавирус

Мениджърът Стив Брус иска да предпази футболистите си от евентуално заболяване

В Нюкасъл забраниха ръкостисканията заради коронавируса - 1
Снимка: БГНЕС

Мениджърът на Нюкасъл Стив Брус забрани на играчите на тима и служителите на клуба да се поздравяват с ръкостискане. Това е първото вето в клуб от Висшата лига, свързано с коронавируса COVID-19.

„В клуба има ритуал, при който всички си стискаме ръцете. Спираме тази практика по съвет на нашия доктор. Всички се надяваме, че ситуацията с този проблем няма да се влоши на територията на страната“, коментира Брус.

Днес Нюкасъл приема Бърнли на „Сейнт Джеймсис Парк“. Мачът от 28 кръг на Висшата лига започва в 17:00 часа българско време.

Главният медик на Великобритания проф. Крис Уити обяви, че страната трябва да е готова за месеци на хаос, свързан с отмяна на спортни събития, концерти и дори затваряне на училища заради коронавируса.

Това означава, че под заплаха са мачове от Висшата лига, срещи от Висшата лига, финалът за ФА Къп и други масови прояви. Дори популярният Лондонски маратон през април може да бъде отменен, след като организаторите обявиха, че следят внимателно ситуацията с разпространението на заразата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА