Last news in Fakti

2 Март, 2020 16:04 1 085 2

Спасяват мачовете в Италия

  • серия а-
  • италия-
  • футбол-
  • коронавирус

В последните дни бяха отложени шест мача от 26 кръг на шампионата, като те бяха прехвърлени за 13 май

Спасяват мачовете в Италия - 1

Италианският футбол обмисля два варианта за спасяването на програмата на мачовете в Серия „А“, в която настъпи хаос заради заразата с коронавируса, пише "Гадзета дело Спорт". В последните дни бяха отложени шест мача от 26 кръг на шампионата, като те бяха прехвърлени за 13 май. Това обаче породи недоволство на клубовете.

Освен това в трите най-пострадали области Ломбардия, Венето и Емилия-Романя беше наложена забрана за провеждане на спортни събития до 8 март. Беше оставена вратичка, че мачове може и да се проведат при затворени врати. Това обаче не удовлетворява отборите.

В последните часове след сериозно обсъждане са избистрят два варианта. На най-много поддръжници се радва предложението отложените мачове от 26 кръг да се играят през предстоящия уикенд, а дербито между Ювентус и Интер да се проведе на 9 март. В такъв случай ще настъпи изместване на програмата с един кръг.

Освен това предстоящите през тази седмица полуфинали за купата на Италия най-вероятно ще се проведат пред публика, но без гостуващи агитки от засегнатите от коронавируса райони. Това означа, че Милан и Интер, които съответно гостуват на Ювентус и Наполи, ще останат без голяма част от най-твърдите си привърженици от Милано.

Другият вариант е 27 кръг да се проведе по програма през предстоящия уикенд. Тогава възниква проблем със срещата между Аталанта и Лацио (7 март). Бергамо е в Ломбардия, където е наложена най-строгата забрана до 8 март.Този мач не може да се отложи за 9 март, тъй като на следващия ден Атланта трябва да гостува на Валенсия в 1/8-финален мач от Шампионската лига. За 9 март може да бъдат отложени Интер – Сасуоло, Болоня – Ювентус, Верона – Наполи, СПАЛ – Каляри и Лече – Милан. На 7 и 8 март ще могат да се проведат Дженоа – Парма, Торино – Удинезе, Фиорентина – Бреша и Рома – Сампдория. При това положение Юве - Интер няма да е на 9 март, а на 13 май или най-късно дотогава.

И двете хипотези ще бъдат обсъдени по време на срещата на клубовете от Серия „А“, която ще се проведе в Рим в сряда.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Митко

    2 1 Отговор
    Вируса ходи по хората, а не по стадионите с .....!!!

    Коментиран от #2

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.