Last news in Fakti

3 Март, 2020 09:50 2 850 0

Григор Димитров и Рафаел Надал направиха страхотно шоу в Атланта

  • рафаел надал-
  • григор димитров-
  • демонстративен мач-
  • атланта-
  • сащ

Матадора спечели демонстративния мач срещу българина

Григор Димитров и Рафаел Надал направиха страхотно шоу в Атланта - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА/АРХИВ

Григор Димитров и Рафаел Надал, двамата съперници и добри приятели зарадваха феновете в Атланта с демонстративен мач в „Energy Center“, в който световният №2 надделя със 7-5 6-3, съобщи Гонг.

Макар двубоят да бе приятелски, стадионът с капацитет 13,100 седящи места беше пълен, а привържениците показваха подкрепата си към двамата през цялото време.

Събраните средства от билети ще подпомогнат фондацията на испанеца, както и Националната тенис фондация на САЩ, която организира и промотира събитието, носещо името The Premier Live Atlanta Challenge.

Нямаше как победителят да не изрази суперлативите си към своя опонент Григор Димитров след края на двубоя: „Той е един от играчите, които искаш да наблюдаваш, заради стила и характера му. Освен това прекарваме време заедно в Майорка. Тренираме, качваме се на лодка, ловим риба. Мисля, че нашето приятелство преминава отвъд тениса и това е най-важното“.

„Благодарим на всички за поканата – това е страхотно събитие и невероятна възможност“, сподели Надал. „Това е първият път, в който съм в Атланта, и съм супер щастлив“.

Освен с качествен тенис, Григор и Надал впечатлиха с шоу. Димитров повика човек от трибуните, който да заеме мястото му в едно от разиграванията, а самият той седна на неговата седалка на първи ред, за да наблюдава размяната на удари с Рафа.

На корта излязоха и деца, които изпълниха мечтите си да поиграят срещу двамата топ тенисисти.

Интересен факт бе, че испанецът и българинът не разполагаха със системата „ястребово око“ и това доведе до някои противоречия. Всичко обаче, разбира се, остана в кръга на шегата.

Организаторите в Атланта обявиха преди мача, че на разположение ще бъдат 100 седящи места на първи ред, а единственият начин феновете да могат да гледат срещата от тази позиция е като присъстват на благотворителна вечеря на 1 март, приходите от която отиват за фондацията на Рафа и за Националната тенис фондация на САЩ.

Следващите официални мачове на Димитров и Надал ще бъдат в Индиън Уелс. Надпреварата е в периода 12 – 22 март.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА