Last news in Fakti

3 Март, 2020 13:45 1 401 0

Заради коронавируса: обмислят отлагане на тазгодишната Олимпиада в Токио

  • олимпиада-
  • токио 2020-
  • отлагане-
  • коронавирус

По договор Игрите трябва да се проведат в рамките на календарната година

Заради коронавируса: обмислят отлагане на тазгодишната Олимпиада в Токио - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Летните олимпийски игри в Токио през юли и август може да бъдат отложени и да се проведат преди края на годината. Това бе обявено от Сейко Хашимото - японският министър, отговорен за организацията на Игрите.

По договор те трябва да се проведат в рамките на календарната година, а това дава възможност отсрочка с няколко месеца, внесе яснота Хашимото, цитирана от Ройтерс.

Причината е в разпространението на коронавируса в Източна Азия от началото на годината. Заради него през последните седмици бяха отложени множество състезания в тази част на света.

На двудневното заседание на Изпълнителния комитет на Международния олимпийски комитет в Лозана днес и утре се очаква да бъде взето решение за евентуални промени в организацията и календара на олимпийския фестивал.

Вицепрезидентът на МОК Дик Паунд изрази мнение, че трябва да се изчака до края на май, за да се види как се разпространява вирусът, преди да се вземе решение за отлагане на Игрите.

По последни официални данни, броят на заразените в Япония е достигнал 980 човека.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА