Last news in Fakti

3 Март, 2020 16:12 1 315 1

Поредно треньорско уволнение в Серия А

  • серия а-
  • уволнение-
  • роландо маран-
  • каляри

Закъсалият отбор на Каляри освободи Роландо Маран

Поредно треньорско уволнение в Серия А - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Ръководството на Каляри уволни старши треньора си Роландо Маран заради лошите резултати на тима от Сардиния. Каляри е в серия от 12 мача без победа, като отборът отпадна и от турнира за Купата на Италия.

Спортните издания в Италия твърдят, че фаворит да замени Маран е бившият италиански национал Валтер Дзенга, а друго име, което се спряга, е това на Андреа Страмачони - бивш наставник на Интер.

Като преотстъпен от Каляри в Щурм Грац играе българският национал Кирил Десподов. Уволнението на Маран е своеобразен шанс за българина да се завърне в Каляри, но дали това ще се случи, зависи от бъдещия треньор на ''сардинци''.

Уволнението на Роландо Маран от Каляри е поредно такова през сезон 2019/20 в Серия А. Преди него с поста си се прости Винченцо Монтела, който бе уволнен от Фиорентина, Карло Анчелоти бе освободен от Наполи, Торино уволни Валтер Мадзари, Сампдория уволни Еузебио Ди Франческо, Дженоа уволни Аурелио Андреацоли, Удинезе уволни Игор Тудор, а след това и Тиаго Мота, Еуженио Корини в рамките на 3 месеца бе два пъти назначаван и два пъти уволняван от Бреша, а междувременно закъсалият тим бе воден и от Фабио Гросо. Последният в класирането на Серия А отбор на СПАЛ 2013 също направи треньорска смяна, уволнявайки извелия го до елита на Италия треньор - Леонардо Семпличи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.