Last news in Fakti

3 Март, 2020 16:39 1 509 1

Григор Димитров: Научил съм много от Рафаел Надал

  • григор димитров-
  • рафаел надал-
  • приятелство

''Имах труден период преди време и тогава тренирах с него, а след това формата ми много се подобри'', заяви Гришо за Надал

Григор Димитров: Научил съм много от Рафаел Надал - 1
Снимка: БГНЕС/EРА

"В тениса няма преки пътища. Сезонът е дълъг - от януари до ноември. Може да си представите през какво минава тялото - от пътуванията до смяната на времето и настилките. Това е избор. Ние до някаква степен сме и в привилегирована позиция, но за да си в такава, трябва много да си се трудил. Не съм фен на думата саможертва. На корта аз съм Григор Димитров - тенисистът, но извън него съм просто Григор Димитров", това заяви пред американската телевизия Си Би Ес най-добрият български тенисист Григор Димитров, цитиран от BTV.

Изказването на нашето момче е след демонстративния мач между него и Рафаел Надал в Атланта, САЩ.

Това бе втора среща за двамата в рамките на 4 дни и тя отново бе спечелена от Матадора, който остава важен фактор в живота на Димитров.

"Той ме води доста в общия баланс, но се надявам да го настигна, докато все още играе. Рафа е специален, изключителна личност е. Прекарал съм много време с него - както на корта, така и извън него. Тренирали сме, били сме заедно извън игрището. Много съм научил от него. Имах труден период преди време и тогава тренирах с него, а след това формата ми много се подобри. Всичко е позитивно около него. Доста сме и играли помежду си", разкри Гришо

"Винаги съм търсел място, на което просто да си почивам. Живял съм от Калифорния до Париж, така да се каже, и винаги съм обичал големите градове, но след това дойде време, в което да се устроя и да си намеря тихичко местенце'', сподели българинът.

''На пистата се чувствам толкова спокоен, не знам защо. Колкото е по-бързо, толкова съм по-релаксиран. Когато играя тенис, пулсът ми се вдига, но при карането на коли се успокоявам. За радост имам някои приятели, които имат същото хоби, и много уча от тях'', разказа Димитров за хобито си да шофира с висока скорост.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 чернобил онлайн

    3 1 Отговор
    А той от тебе нищо ....