Last news in Fakti

5 Март, 2020 13:43 5 779 2

Рафаел Надал с любопитно изказване за Гришо

  • григор димитров-
  • рафаел надал-
  • тенис-
  • тенис на корт

"Тенисът е до време, приятелството е завинаги", коментира Рафа по отношение на Димитров

Рафаел Надал с любопитно изказване за Гришо - 1
Снимка: БГНЕС

Рафаел Надал победи Григор Димитров в демонстративен двубой в Атланта, като преди това само преди няколко дни това се случи и на турнира в Акапулко. Световният №2 разкри, че двамата с българина са добри приятели. "Тенисът е до време, приятелството е завинаги", коментира Рафа по отношение на Димитров.

Нещо повече - испанецът разказа, че преди време Григор му е гостувал в Майорка, като двамата са се отдали на риболов. "Бяхме заедно в Майорка. Излязохме с лодката да хванем малко риба", разкри Рафа.

33-годишният Надал и 28-годишният Димитров са играли 14 пъти помежду си в ATP тура, като Рафа води с 13:1 победи. Единствената победа на Григор беше през 2016-та година в Пекин. След това Надал е спечелил 6 поредни мача, като най-запомнящ се беше петсетовия им петчасов двубой на полуфиналите на Australian Open през 2017-та година.

И двамата ще се завърнат на корта след седмица в първия за годината турнир от сериите "Мастърс" - надпреварата в Индиън Уелс. Надал има три трофея от Индиън Уелс, но за последно спечели турнира през 2013-та година. През миналата година той стигна до полуфиналите, но се отказа преди мача си с Роджър Федерер, а впоследствие швейцарецът загуби финала от Доминик Тийм.

Димитров не игра в Индиън Уелс преди 12 месеца заради контузия, от която се завърна малко по-късно в Маями. Никога досега в кариерата си Григор не е прескачал трети кръг в Индиън Уелс при седем участия.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дърпам гащи Надал

    2 11 Отговор
    По-тясно дупе има Гришолина, правим си 69 редовно!
  • 2 do 1 kom

    1 0 Отговор
    sig sum che si pupchasal kompleksar i anti sportna lichnost