12 Март, 2020 12:14 790 0

Световният тенис спира за 6 седмици?

  • тенис-
  • спиране-
  • турнир-
  • тенисисти-
  • желание-
  • прекратяване-
  • коронавирус

Желанието на самите състезатели е да се прекратят турнирите

Световният тенис спира за 6 седмици? - 1
Снимка: shutterstock

Все повече тенис журналисти и хора, работещи в най-популярния аристократичен спорт, споделят ширещи се слухове за тотално спиране на професионалните тенис турнири за период от поне 6 седмици.

Първият удар, който тенисът понесе бе отменянето на Мастърс турнира в Индиън Уелс. Това обаче изглежда ще е само началото.

Според журналиста от BBC Ръсел Фулър днес предстои срещи на представителите на тенисистите от страна на ATP и WTA. Целта на срещата е взимане на решителни мерки спрямо обявения вече за пандемия коронавирус

Желанието на самите състезатели в момента изглежда е спиране на всички турнири за поне 6 седмици.

Според други източници е въпрос на часове да бъде обявена и отмяната на Мастърса в Маями, който по програма трябва да стартира на 23 март.

Засегнати ще бъдат и турнирите на по-ниско ниво – Чалънджъри и Фючърси. Затова споделят някои от самите тенисисти като според британеца Маркъс Уилис всички турнири могат да бъдат отменени поне до май.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА