Last news in Fakti

13 Март, 2020 18:17 961 0

Коронавирусът продължава да нанася своите удари по спорта

  • спорт-
  • коронавирус

Много спортни състезания се провеждат пред празни трибуни, с намален брой участници, но по всяко време може да бъдат прекратени

Коронавирусът продължава да нанася своите удари по спорта - 1

Влиянието на пандемията от коронавирус продължава да нанася своите удари по спокойното провеждане на спортни мероприятия. Вече стана ясно, че първото състезание за сезона във Формула 1 в Австралия е отменено, АТР пък затвори за шест седмици и извади няколко турнира по тенис в календара си. Редица футболни шампионати бяха спрени, а за други се очаква решение. Много спортни състезания се провеждат пред празни трибуни, с намален брой участници, но по всяко време може да бъдат прекратени.

Днес стана ясно, че женската тенис асоциация WTA отмени турнирите в Чарлстън, Гуадалахара и Богота. В следващите дни ще се вземе решение за предстоящия сезон на клей. Вчера международната федерация ITF отложи финалите за Фед Къп в Будапеща, които трябваше да се проведат между 14 и 19 април.

Професионалната голф асоциация (PGA) прекрати започналия във вторник турнир Players Championship. Следващите три турнира от календара са прекратени.

Висшата лига по бейзбол (MLB) прекрати пролетните лагери и тренировки на отборите и обяви, че отлага старта на сезона за неопределено време. НБА, НХЛ и МЛС вече спряха първенствата си. Същото е положението и със студентските шампионати по различни спортове.

Днес пред празни трибуни се очаква да се проведе голямото дерби по крикет на Южното полукълбо между Австралия и Нова Зеландия. Индийското правителство нареди всички спортни прояви да се играят без зрители.

Следващите две състезания във Формула 1 – в Бахрейн и Виетнам, последваха съдбата на Гран При на Австралия и бяха отменени.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА