Last news in Fakti

13 Март, 2020 19:24 962 0

Отложиха Лигата на нациите за след Олимпиадата

  • лига на нациите-
  • волейбол-
  • коронавирус

Комерсиалният летен турнир с участието на България трябваше да се проведе от средата на май до началото на юли

Отложиха Лигата на нациите за след Олимпиадата - 1

Международната волейболна федерация (FIVB) отложи Лигата на нациите за мъже и жени през 2020 година за след Олимпиадата в Токио евентуално. Комерсиалният летен турнир с участието на България трябваше да се проведе от средата на май до началото на юли, но ситуацията около разпространението на коронавируса по света не позволява изпълнение на предварителната програма на турнира. От FIVB извършиха подробна консултация с ръководствата на всички национални волейболни федерация и решиха да отложат Лигата на нациите.

"Управителния съвет на FIVB реши да отложи Лигата на нациите през 2020 година до след Олимпийските игри в Токио. Здравето на спортистите, официалните лица и феновете е приоритет. Тази предпазна мярка се приема в изцяло интерес на всички участници", заявиха от световната централа.

С решението за отлагане на ВЛН ще се гарантира, че спортистите ще могат да се съсредоточат върху грижите си за здравето и ще се даде възможност на националните първенства, които в момента са спрени заради пандемията, да могат да приключат сезоните си, когато ситуацията се подобри. От FIVB, разбира се, гледат с оптимизъм към бъдещето и работят в тясно сътрудничество със съответните национални федерации и организатори, за да се намерят подходящите дати за провеждане на Лигата след Олимпиадата.

По отношение на турнирите по плажен волейбол, поради естеството на своя календар на събитията, беше решено, че на този етап FIVB ще продължи да следи всеки конкретен турнир заедно съответните организатори и национални органи и ще решава. Към момента от международната федерация отмени един турнир и отложи друг за април поради огнищета на коронавирус.

В заключение от FIVB заявиха, че поддържат постоянен диалог с национални и световни организации, включително МОК и СЗО, за да бъдат в крак с най-новите медицински съвети от експертите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА