Last news in Fakti

18 Март, 2020 17:17 1 452 0

Английски клуб уволни около 60 служители заради коронавируса

  • барнет-
  • футбол-
  • англия-
  • коронавирус

Босът на Барнет се обърна за помощ към Висшата лига

Английски клуб уволни около 60 служители заради коронавируса - 1

Английските клубове започват да усещат последствията от спирането на футбола в страната заради пандемията от коронавирус.

Барнет, който се състезава в пета дивизия, обяви раздялата с почти всички служители в клуба. Това са около 60 души, между които са и помощник-треньорите на първия отбор, както и в Академията. Всички вече са получили предизвестия за напускане.

Изключение е направено само за старши-треньора Дарън Кери, който остава в клуба заедно с играчите, чиито договори не могат да бъдат прекратени заради евентуалното изплащане на обезщетение.

Президентът на Барнет Тони Клинтаус призна, че е бил принуден да вземе това трудно решение.

„Моята отговорност е да гарантирам, че клубът продължава да оцелява и да е финансово стабилен. Трябваше да бъда открит и честен с персонала и беше трудно да съобщя лошите новини, но бе неизбежно", заяви той.

След изпадането през 2018 г. посещаемостта на мачовете на Барнет е намаляла с 50%, а общите разходи са се увеличили. Това е довело до загуби от около 100 000 паунда на месец. На стадиона на Барнет домакинските се мачове играят още женските отбори на Тотнъм и Лондон Бийс.

Босът на Барнет се обърна за помощ към Висшата лига.

„Не търся подаръци от Висшата лига, но те имат задължение към футбола. Клубовете в нея се радват на милиарди от много време, така че може би в рамките на една година трябва да им се каже, че не харчат парите си за огромните заплати на играчите, а да помогнат на по-малките клубове като нас. Как ще стане това, оставям на тях", обясни Клинтаус.
Сезонът в Премиършип и долните лиги бе спрян на 13 март и очакванията са да се възобнови на 4 април. В класирането ФК Барнет е на 11-то място с 54 точки, на 16 т. зад лидера Бароу.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА