19 Март, 2020 12:47 775 0

Клоп: Има по-важни неща в живота от футбола

  • клоп-
  • коронавирус-
  • съвет-
  • живот-
  • футбол-
  • игра-
  • ливърпул

"Постарайте се да останете шеговити и да се наслаждавате на живота", даде съвет мениджърът на Ливърпул

Клоп: Има по-важни неща в живота от футбола - 1
Снимка: БГНЕС

Юрген Клоп даде обширно интервю за предаването на JD In The Duffle Bag. Мениджърът на Ливърпул говори за взаимоотношенията си с футболистите, своето пътешествие от играч до топ мениджър и по още много.

Една от темите, които подхвана Клоп е за живота и футбола. Той смята, че няма как футболът да е по-важен от здравето на хората в обстановка на пандемия от коронавирус:

„Това е футбол, просто игра. Всъщност той не е толкова сериозен, просто е една игра. Има по-важни неща в живота. Постарайте се да останете шеговити и да се наслаждавате на живота. Това, че съм скромен? Всеки трябва да бъде скромен, защо да не си скромен? Каква причина имаш, че да се чувстваш специален? Играчите живеят специален във всички отношения. Получават много пари, но не могат да отидат никъде, без да са в центъра на вниманието. Всяка седмица цял свят ги гледа, а те все още са доста млади. Това, от което се нуждаят, е вяра и доверие. Те трябва да проумеят, че може и да направят най-големите грешки публично, но животът продължава, докато имаш подходящите хора около теб“, коментира мениджъра на мърсисайдци.

Клоп коментира доверието, което изпитва към футболистите си: „Вярвам им. Имам пълно доверие към тях. Лесно е, защото те са невероятни човешки същества, с много футболни умения. Сега ние трябва да направим така, че всички мислим еднакво и взимаме правилните решения“, смята той.

Германецът се превърна в един от най-добрите наставници, но сам признава, че като футболист не е бил сред най-добрите. Въпреки това е бил сред лидерите, което навярно му е помогнало в бъдеще: „Бях средно добър играч. Очевидно нямах футболни умения. Въпреки това винаги бях сред титулярите на тима. Всеки треньор смяташе, че аз съм важна част от цялото. Бях двигателят на отбора. Ако нещо не ставаше както трябва, аз казвах на съотборниците си какво можем да направим по-добре. Вземах от функциите на треньора още като бях футболист“, разказа още Клоп.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА