19 Март, 2020 20:25 5 526 21

Венци Стефанов за ЦСКА и Левски: Срамувам се, че ги познавам

  • венци стефанов-
  • цска-
  • левски-
  • футбол

"Сините" пък призоваха футболната централа да защити икономическия интерес на клубовете

Венци Стефанов за ЦСКА и Левски: Срамувам се, че ги познавам - 1
Снимка: БГНЕС

Президентът на Славия Венци Стефанов заяви пред Sportal.bg, че е неприятно изненадан от поведението на ЦСКА и Левски. От "Армията" поискаха БФС да преприеме мерки за компенсиране на финансовите загуби след спирането на efbet Лига. "Сините" пък призоваха футболната централа да защити икономическия интерес на клубовете. Венци Стефанов обяви такова поведение за "срамно".

"Само много прости хора могат да искат компенсации. Ако искат да се сърдят, ако искат да реват като магарета, но е така. Те имат договор с футболистите за една, две, три или три и половина години. В тези договори няма клауза, че при извънредна ситуация и разпускане, няма да им се плащат парите.

В момента първенството е отложено, след това мачовете ще се доиграят и ще бъде излъчен победител. Това е решението за момента и те нямат никакво право да искат компенсации и да мрънкат. Чух, че и Христо Крушарски искал компенсации. ЦСКА и те...

Като не можеш да се справиш с някои неща, кажи си открито, че не можеш и започни да търсиш начин да се реши ситуацията. Много по-достойно е да застанеш очи в очи с футболистите и да им обясниш какво е положението. Това е достойният начин. Спокоен съм за Славия, защото знам, че нашите играчи са българи и ще разберат, ако се стигне до такава ситуация.

Ако Левски и ЦСКА разчитат от зрителите на мачовете да покрият разходите, директно лъжат. Нещата трябва да се кажат открито и честно.

Ако спортните хора започнат да реват като вдовици, какво да кажат болните, старците?! Държавата за кого по-напред да отдели средства! Спортистите са здрави, могат да издържат в тази ситуация. Има много хора в нужда. Не може ръководителите на тези два гранда да хленчат, мен ме е срам! Срам ме е, че изобщо имам нещо общо с тези хора.

Срамно е! Не са минали 5-6 дни от решението на държавата и те почват да реват за пари! За кого по-напред държавата да даде. Дават много лош пример на хиляди привърженици. Нека всички мои колеги не хленчат като баби! Дайте да се стегнем и да помогнем с каквото можем тази пандемия да изчезне! Да бъдем дисциплинирани!

Утре ЦСКА и Левски могат да поискат и от Светия Синод пари. Срамно! Декларацията на ЦСКА едва ли е писана от Гришата, той не е Христо Плачков. Това го е писал някой нагаждач около него. Павел Колев пък отдавна реве, всички около него събират пари.

Има толкова болни хора, грандовете ревнаха за пари. Откъде да даде пари БФС?! Той взима пари от УЕФА и ФИФА, а сега всичко е спряло. Тези глупаци не мислят ли?! Откъде да паднат тия пари! Това са ограничени хора.

Какво да кажат лекарите и полицаите, които се скъсват от работа и са под непрекъснат риск. Футболистите и футболните шефове сега са разпуснати и са при семействата си. Те рискуват ли, какво правят?! Ако не им се дават заплатки, да излязат и да го кажат. Като нямаш дупе и не носиш гащи, обувай си полата и се махай!

Полицаите са по гетата, на първа линия, лекарите... шапка им свалям! А ние се молим на БФС за парички! Това е посерковщина! Дунав и Етър защо не ревнаха - и те не са цъфнали и вързали! И ние имаме проблеми, но ще стиснем зъби.

Тези хора са срам за спорта. Само Левски и ЦСКА - големите грандове, чух да реват за пари и за помощ. Не чух от друг спорт да има такива изказвания, декларации. Срам ме е, че познавам такива хора. Нека първо мине това нещо, после ще търсим решение. Сега като нищо не работи, откъде да вземе държавата пари", каза Венцеслав Стефанов.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рефер

    32 11 Отговор
    Прав е Венци! Да спират с хленченето!
  • 2 Браво Бат Венци

    19 7 Отговор
    Докато има такива като Папуко , Мамбуко и Бамбуко ще е така
  • 3 Bigbb

    24 15 Отговор
    Венци и мен ме е срам че те знам , и ме е срам
  • 4 Anonimous

    18 1 Отговор
    Бедна ви е фантазията как се краде там. Естествено, че билетите са малък процент от постъпленията.
  • 5 безпартиен

    10 1 Отговор
    Не се краде!Всичко е законно!Избира се управителен съвет и председател/президент.Този управителен съвет си гласува заплатите и тази на президента!Какви суми са гласувани е тайна пазена по строго и от държавната тайна!За мениджърите освен заплатата има и проценти от покупката или продажбата на спортисти.Това също се гласува в УС а не на общото събрание.Така,че спортните федерации и спортните клубове са ХРАНИЛКИ за успели и не толкова успели спортисти!Ама няма кой да пита-нито управници нито журналисти!Никой!
  • 6 Ганьо

    22 4 Отговор
    Браво Венци. Купуват играчи, които не стъпват на тревата, ама пари трябва да се крадат. Всеки клуб да си бере .....,.
    До оня ден биеха камбаната, че са най-велики и грандове. Действията показват кои какви са, не лизането и плюенето.
  • 7 Пламен

    13 3 Отговор
    БФС се издържа от измислени глоби последно от Херо 4000лв. за нищо преди това 30-40 хиляди от ЦСКА не помня за какво и така кръг след кръг
  • 8 Кой68

    20 1 Отговор
    СИК управлява всичко...Пеевски е за парлама.Доган е сянка.Гарфилд за това се държи като надут пуяк и ръси ли ръси мозък.
  • 9 Jacques Yves Moineau

    18 9 Отговор
    Не съм му фен на този тюфлек, ама е прав в случая.
  • 10 уточнение

    16 12 Отговор
    Едиот този Венци пълен идЕот, факт!
  • 11 наглия

    16 9 Отговор
    скапаняк
  • 12 Цако

    17 9 Отговор
    Гнус ме е от тлъстата мутра.
  • 13 Иван

    15 11 Отговор
    Прав си бате
  • 14 Оле

    16 14 Отговор
    Не ви ли писна да давате трибуна на този откачил търбух ! Изглежда хората обичат сеира и подстрекават подобни идиоти да плещят тъпотии !
  • 15 Обектив

    7 8 Отговор
    Венци,президент! Най грамотния,честен, обичан и красив болгар!
  • 16 Каменов

    5 2 Отговор
    Най-добре да искат компенсации от китайските маймуняци.
  • 17 Киро Гела

    10 3 Отговор
    Още един Венци , освен Венци Паниката, дебел и лъжлив мръсник!
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 цЕсКи лЕсЕкА

    4 6 Отговор
    Чичо Венци е прав!
  • 20 Шеф

    1 1 Отговор
    Наркодилър,
  • 21 Шефът

    1 2 Отговор
    Смешник дебел