20 Март, 2020 11:20 5 247 0

Лукаку: Загубих единоборство, а Конте ме срази, щях да потъна в земята от срам

  • интер-
  • ромелу лукаку-
  • манчестър юнайтед-
  • футбол

За 10 години кариера никога не бях изживявал нещо подобно

Лукаку: Загубих единоборство, а Конте ме срази, щях да потъна в земята от срам - 1
Снимка: БГНЕС

Нападателят на Интер Ромелу Лукаку сподели, че „не е имал енергия“, за да остане в Манчестър Юнайтед, въпреки че Оле Гунар Солскяер е искал да остане на „Олд Трафорд“.

Преминаването на белгиеца в Серия А миналия август сложи край на двугодишният му престой в Юнайтед, което доведе до сериозни критики за представянето си с фланелката на „червените дяволи“, особено през втория сезон.

Мениджърът на Манчестър Юнайтед заяви през септември, че е било „правилното решение“ да остави Лукаку да напусне клуба, тъй като това позволява възможност за изява на младока Мейсън Грийнууд.

В интервю за YouTube канала на легендата на Арсенал Иън Райт Лукаку каза:

„Една лоша година може да се случи на всеки в кариерата. Това стана и с мен. Беше ясно, че нямам бъдеще в Юнайтед. Ситуацията не беше лека и трябваше да взема решение. Исках да отида някъде, където да работя с треньор, който наистина държи на мен.

"В Юнайтед настояваха да остана, но аз казах, че всичко е приключило. Сега отборът върви по правилен път, взе добри играчи и им желая всичко най-добро. Би било много детинско да покажа неуважение към бившия си клуб. Истината е, че бях много близо до Ювентус, но моето желание през цялото време беше да отида в Интер при Антонио Конте. Той ме искаше още в Челси и Ювентус. Като дете гледах Адриано, Роналдо и Кристиан Виери в Интер, затова когато предложението дойде, не се колебах. Усетих, че това е точният момент за нещо ново. Най-важното беше да си върна формата. В Италия се тренира наистина много... попитайте Ашли Йънг", сподели Лукаку.

"Конте следва определен модел на работа и когато някой направи нещо грешно, той се обръща към него пред всички: "Какво правиш?" Случи ми се по време на мача със Славия Прага, когато един от техните защитници спечели единоборство с мен и се зарадва сякаш е вкарал гол. В продължение на пет минути треньорът говори за тази ситуация и буквално ме срази, щях да потъна в земята от срам. За 10 години кариера никога не бях изживявал нещо подобно. Можех или да се омърлуша, или да реагирам. И аз направих второто. Приех критиката пред всички", разказа белгиецът.

В Италия всичко е много различно от Англия. Когато се организира обща вечеря, никой не я пропуска. Един или двама от играчите казват, че искат да черпят и излизаме заедно. Следващата седмица плаща някой друг. Отборът е над всичко. Играем агресивно и с емоция, така иска Конте. Битката за титлата не е решена. Проблемът през целия сезон е, че когато Юве губеше точки, ние също се проваляхме", призна Лукаку.

"Сега покрай коронавируса ситуацията в Италия не е никак приятна. Не мога да съм с най-близките си, тренировките и мачовете също ми липсват. Майка ми е с диабет и не мога да си позволя да съм близо до нея, за да не я излагам на риск. В такива моменти оценяваме какво имаме в ежедневието си", откровен бе нападателят.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА