Last news in Fakti

24 Март, 2020 09:26 1 708 6

Шеф на ЦСКА: Болниците в България не са подготвени за лечение от коронавирус

  • кристиано джарета-
  • цска-
  • коронавирус-
  • футбол

Имам две дъщери, които учат в чужбина и непрекъснато гледам CNN, за да следя обстановката

Шеф на ЦСКА: Болниците в България не са подготвени за лечение от коронавирус - 1

Спортният директор на ЦСКА Кристиано Джарета направи странно изказване пред италианска медия, в което твърди, че болниците в България не са подготвени за лечение от коронавирус. Думите му будят недоумение, тъй като мерките, които взимат българската държава и националният щаб срещу COVID-19, са светкавични и повече от превантивни.

Джарета коментира и какво обмислят в клуба, за да може играчите да поддържат формата си.

"На хартия ситуацията в България още не е толкова сериозна, но е нормално да има опасения, защото опасността е реална и случаите на заразени могат да се увеличат, както в Италия. За разлика от нашата страна обаче болничните заведения не са така добре организирани и по тази причина правителството реши да спре всички мачове до 13 април", сподели Джарета пред „Тутомеркато“.

"Обяснимо е, че футболистите са притеснени в момента и всички са по домовете си. Ще видим в следващите дни дали ще могат да тренират, може би разделени на групички. Основното правило е да си седим вкъщи. Всеки практикува различни упражнения в домашни условия. Всеки мисли за проблемите. Аз и Стефано Белтраме най-вече изживяваме събитията в Италия от разстояние с притеснение. Имам две дъщери, които учат в чужбина и непрекъснато гледам CNN, за да следя обстановката. Надявам се в Италия да има дисциплина като в Китай. Дано нито една друга страна не преживее същото", продължи италианецът.

„Напълно съм съгласен с решението на УЕФА да премести Европейското първенство за 2021 година. Приключването на вътрешните шампионати е най-важно в момента, защото е жизненоважно за футболната система. В Серия "А" трябва да се изиграят 124 мача до края на сезона и повече от 300 милиона евро от телевизионни права да се разпределят. Отделно клубовете ще имат печалба от самите срещи и спонсорите. Ако не успеят, какво ще се случи с по-малките тимове? Големите с трудност ще преминат през трудните времена, но за малките ще бъде реален проблем. Ето затова е толкова важно да се доиграят първенствата", завърши Джарета.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Левски 1914

    4 4 Отговор
    Г–н Борисов пак си забравил да пишеш тире София.
  • 3 Реално

    5 6 Отговор
    Само шофьорите са по-тъпи от футболистите .
  • 4 BG group

    5 5 Отговор
    Toзи оправи футбола ,сега се е заел с болниците тъп цесекар
  • 5 ПЕНКО

    0 1 Отговор
    "МЕДИЦИНСКИТЕ "ЛИЦА ЦиСиКиСи СА МАСАЖИСТИ !!! ЛЕКАРИТЕ ТАМ СА ИЗПАДНАЛИ ОТ МЕДИЦИНАТА -ХАПЧЕТЕЙАТЕРИ !!! В "СОЦА" ИМАХМЕ ВЕЛИКА СПОРТНА МЕДИЦИНА ...И ГИ РАЗБИХМЕ НА ОЛИМПИАДАТА В СЕУЛ !!!!!!!!!!!!! ДНЕС ЛИЖЕМ "ГЪ.А" НА КАНАДСКО-ЩАТСКО-БРИТАНСКАТА - УАДА !!!!!!!!!?? А... МАЙОТ .. А ЦЕЛИЯ ОТБОР НА САЩ !!!!
  • 6 Г-н Борисов

    1 0 Отговор
    Тишина, клошар дрогиран