Last news in Fakti

24 Март, 2020 13:05 2 131 6

Наша спринтьорка: В момента цари хаос..

  • инна ефтимова-
  • спринтьорка-
  • лека атлетика-
  • олимпиада-
  • коронавирус

Нямаме никаква яснота какво да правим, казва Инна Ефтимова

Наша спринтьорка: В момента цари хаос.. - 1

Националната състезателка на България на 100 и 200 метра Инна Ефтимова няма никаква яснота какво ще се случи с предстоящия сезон.

"Нищо не знаем. Поне да се обяви дата, с която да се съобразим и да си направим планове", каза Ефтимова в скайп интервю за Sportal.

В началото на май тя трябваше да участва в няколко турнира, от които да печели точки, които да ѝ помогнат за класиране на Олимпиадата.

"Не знам колко са запознати хората, но вече има ранкинг система, в която всяко едно състезание ти носи точки, които могат да ти помогнат да се класираш на Олимпиадата, ако нямаш покрит норматив", каза лекоатлетката.

Ефтимова смята, че трябва да се измисли нов план за това как да се класират състезателите за най-престижния спортен форум, когато и да е той, защото със стандартите в момента това няма как да се случи.

Инна Ефтимова тренира в домашни условия като прави клекове, коремни преси, планк и редовно е на велоергометъра. Това обаче не може да я държи във формата, която тя самата иска.

Ефтимова сподели и за един друг проблем. След такъв период рискът от травми се повишава, а в момента няма работещи центрове за възстановяване и масажисти.

"Ако в момента имаш травма - просто няма как да се възстановиш адекватно. Невъзможно е", каза още Ефтимова.

За финал тя сподели, че иска повече хора да разберат колко сериозно е положението и да реагират отговорно. Надява се скоро всичко това да премине и да се върнем към нормалния начин на живот.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 СвръхАз

    5 1 Отговор
    Тая пръдла не можела сега да тича! Ебаси проблема, господа!
  • 4 Бммм

    2 2 Отговор
    Тъкмо ще си забави болките в колената които ще получи от бягането...родителите и като са я записвали преди години да тренира не са ли знаели че ще си увреди колената завинаги ??
  • 5 Хах

    1 1 Отговор
    А какво прави 3 години между предишната Олимпиада и тая, че не покри олимпийски норматив?! И трябва да се надяваш на някакъв късмет 3 месеца преди събитието...
  • 6 ИМПЕРИАЛИСТ

    2 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Надява се скоро всичко това да премине и да се върнем към нормалния начин на живот.
    ....................................... Ей, Инченце, епидемията няма да отмине докато не каже ШЕФА...
    ИНФОРМАЦИЯТА Е ВЛАСТ и управляващите го знаят много добре!