24 Март, 2020 13:34 1 371 18

Кобрата като Левски: Ако спечеля, печели цяла България...

  • кубрат пулев-
  • бокс-
  • антъни джошуа-
  • коронавирус

Вирусът не е за подценяване, но не бива и да се допуска психоза

Кобрата като Левски: Ако спечеля, печели цяла България... - 1
Снимка: БГНЕС

Най-известният български професионален боксьор в тежка категория Кубрат Пулев коментира настоящата ситуация с пандемията от коронавируса, но не вижда никакъв проблем за провеждането на мача срещу световния шампион Антъни Джошуа за титлата на IBF. Срещата бе насрочена за 20 юни в Лондон, но датата все още не е сигурна заради COVID-19.

"Боксът е засегнат много тежко, поне аз така го виждам. Аз няма как да загубя форма, защото тренирам всеки ден. Някой път вкъщи, понякога в гората, в залата поддържам форма. Аз съм на линия, готов съм и за 20 юни, и за 25 юли, и когато кажат. Виждате, че ситуацията е такава, че целият свят трябва да се нагажда спрямо нея. Трябва така да се направят нещата, че хем да се случат, хем да е безопасно. Няма проблем да е без публика, защото всички са си вкъщи, може да платят pay per view, така че финансово не виждам никакъв проблем. Ако няма публика, шоуто ще се позагуби, но все пак може да се случи. Да, без хора по трибуните шоуто няма да е същото, но от нас се иска да излезем и да играем", каза Пулев пред bTV в „Шоуто на Николаос Цитиридис“.

"За мен и България този мач ще бъде исторически. Ако победим, за цялата държава ще бъде исторически. Ще го приема като победа за цяла България. Целта ми е световната титла. В личен план мечтата ми е да имам деца. Не смятам, че първо трябва да се откажа от спорта, за да създам семейство", добави най-добрият ни боксьор.

Кобрата коментира и мерките на държавата в борбата срещу разпространението на коронавируса, като призова хората да бъдат дисциплинирани и в никакъв случай да не изпадат в паника. "Генерал Мутафчийски е прав, хората трябва да са дисциплинирани. Вирусът не е за подценяване, но не бива и да се допуска психоза. Просто трябва да се пазим. Много хора са изкарали коронавируса на крак. Преди няколко дни ми пареха очите и се замислих, че може и аз да съм го изкарал. Важно е обаче да се внимава и за състоянието на икономиката. Да не позволяваме на коронавируса да я бутне, защото тогава може да стане страшно. Трябва да сме единни и задружни. И да бъдем ръководени от умни хора, които взимат правилните решения", призова Пулев, който преди повече от 5 години Кобрата имаше възможност да стане световен шампион, но загуби битката си с Владимир Кличко.

"Бях си помислил, че съм извънземен. Нокаутирах всичките си спаринг партньори, мислех си, че съм супер подготвен. Грешката бе в стратегията и тактиката ми на ринга. Тогава работех за сила, където бях машина, но едно нещо да подцени човек и да не е както трябва - може точно там да е пробойната", призна Кобрата за онзи сблъсък с украинеца в Хамбург.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Милен Петров

    7 15 Отговор
    Успех,Кобра!

    Коментиран от #12

  • 2 VAZMUTEN

    9 3 Отговор
    SLUGA NA NARKOBOS RAZPROSTRANQVA6T KAKVO LI NE

    JEVEE6T S LEKA JENA

    ZABRANQVAM DA IZGOVARQ IMETO NA APOSTOLA
  • 3 и друг

    11 1 Отговор
    ли тъпак ``акъл`` дава......
  • 4 Johansson

    17 6 Отговор
    Този за къв се мисли. Паляк. 🖕💩
  • 5 Гай Баньо

    17 1 Отговор
    Пульо........Пульо не ми съ прай на Левски. Много си малък и много хляб има да ядеш
  • 6 рави

    10 2 Отговор
    Нека цигането от снимката да си гледа печалбарството и измамите!!!
    Чандала да не си налага невежеството и притенцийте над Човешкото общество!!!
  • 7 циганин

    16 2 Отговор
    не ти прилича да скверниш една светиня глупако
  • 8 Бачо Киро

    13 2 Отговор
    Кубратеее, Кубрате ... Ако спечелиш, печелиш само ти. Ако загубиш, ще подиграват България. Работата е точно обратната на казаното от Левски. Да се слагаш с него е не само глупаво, нагло и идиотско, а също доста обидно към тези, които се опитваш да впечатлиш с приказки. Предният път имаше много приказки, помниш ли? Много подскачане, много направен вятър. Айде викам този път да не дрънкаш, ми да свършиш това, за което се бориш. Приказките ги дай после.
  • 9 Кичо

    10 2 Отговор
    И този полетя над облаците, ужас!!!
  • 10 Хъво

    11 1 Отговор
    Ако си платиш сметката в белмекен ше печели цяла България пулю
  • 11 Въпрос

    5 1 Отговор
    "Печели цял народ"! КАКВО? Не се различава много от политиците ни. Каквато и сума да получи, си е негова. Дано спечели. Гордост е, но не е първи. Четата на Пенев - 1994 дс едни пт многото
  • 12 ИМПЕРИАЛИСТ

    3 5 Отговор

    До коментар #1 от "Милен Петров":

    A бe тoй, aкo пaк излeзe c хaйдушкия ямурлук и пoд cъпрoвoдa нa рoдoпcкитe кaбa гaйди, нa Джошуа щe му oмeкнaт крaкaтa!
    Aкo cпeчeли, пeчeли зa цял нaрoд! Уcпeх!!!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 карамфила

    2 2 Отговор
    гнусен рекетьор и бияч от дискотеките
  • 15 Малък Дебел

    2 2 Отговор
    Пак ли тоя самохвалко едва ли ще издържи и 3 рунда големия ПАТРИОТ !!!!
  • 16 Anthony Joshua

    3 0 Отговор
    Mnogo pravilno
  • 17 разбирач

    3 2 Отговор
    Никой не се интересува от теб, освен някоя моделка
  • 18 Че делиме ли

    3 0 Отговор
    бе кобра.