Last news in Fakti

25 Март, 2020 10:45 1 023 2

Инфантино ще прави реформа на световния футбол

  • инфантино-
  • натоварване-
  • здраве-
  • реформа-
  • футболисти-
  • футбол-
  • турнири-
  • фифа-
  • календар-
  • коронавирус

"По-малко мачове, за да защитим здравето на играчите, но по-интересни", смята президентът на ФИФА

Инфантино ще прави реформа на световния футбол - 1
Снимка: БГНЕС

Шефът на ФИФА Джани Инфантино планира сериозни промени във футболния календар, които пък могат да доведат и до реформи във футбола след края на пандемията с коронавирус. Той намекна, че се планират сериозни промени във футболния календар, за да се защитят футболистите и да се направи спорта по-конкурентоспособен.

"Необходима е оценка на глобалното икономическо въздействие. Трудно е да се каже в този момент кога ще се върнем към нормалното провеждане на мачовете", коментира той пред Газета дело Спорт.

"Ние разглеждаме всички възможности. Твърде вероятно е да се наложи реформа на световния футбол и да направим една крачка назад с различни формати, които имаме в момента. По-малко турнири - по-интересно. Може би по-малко отбори, но по-балансирани. По-малко мачове, за да защитим здравето на играчите, но по-интересни", коментира Инфантино.

Бившият президент на УЕФА призова за по-голяма конкурентоспособност на Световните национални и клубни шампионати. "Виждам, че се планират и организират турнири по целия свят извън структурите на ФИФА и без са се съобразяват с вътрешния, континенталния и световен футбол. В бъдеще трябва да има поне 50 държави, които могат да спечелят Световното първенство по футбол, а не само 8 от Европа и 2 от Южна Америка. Нуждаем се от 50 клуба, които могат да спечелят Световното клубно първенство, а не само 5-6 европейски. 20 от тези първенство да бъдат от Европа. Това изглежда много по-добре от днешните пет или шест. Може би не е подходящ момент да говорим за това сега, но ще му дойде времето", каза Инфантино.

Накрая 50-годишният президент пожела здравето на всички да бъде на първо място за футбола: „Здравето идва първо, а след това всичко останало. Това означава да се надяваме на най-доброто, но и да се подготвят за най-лошото. Без да се паникьосваме, нека го кажем ясно: ще играем отново, когато можем да го направим, без да излагаме здравето на никого", завърши Инфантино


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мануил

    0 0 Отговор
    20 от тези първенство да бъдат от Европа.20 ОТ ТЕЗИ ОТБОРИ ДА БЪДАТ ОТ ПЪРВЕНСТВАТА НА ЕВРОПА.
  • 2 бомбата

    0 0 Отговор
    Това означава да се надяваме на най-доброто, но и да се подготвИМ за най-лошото.