Last news in Fakti

25 Март, 2020 18:46 1 165 3

Българин стана президент на Европейската атлетика

  • добромир карамаринов-
  • лека атлетика-
  • българската федерация по лека атлетика-
  • европейската атлетика

Той заема поста на Свен Арне Хансен (Нор), който миналата седмица получи тежък инсулт и му предстои възстановянане

Българин стана президент на Европейската атлетика - 1

Президентът на Българската федерация по лека атлетика Добромир Карамаринов от днес вече е временно изпълняващ длъжността президент на Европейската атлетика.

Той заема поста на Свен Арне Хансен (Нор), който миналата седмица получи тежък инсулт и му предстои възстановянане. Това решение бе взето по време на двудневното видео-конферентно съвещание на Изпълнителния борд на ЕА. Според конституцията на Европейската атлетика, при невъзможност избраният от конгреса президент да изпълнява задълженията си, то първият вицепрезидент поема ръководството до следващия конгрес. Добромир Карамаринов е първи вицепрезидент на ЕА, като заема тази позиция за втори мандат.

Следващият конгрес трябва да се проведе през октомври 2021 г. "Пожелавам на Свен Арне да се възстанови максимално бързо. Вече втори мандат съм първи вицепрезидент и съм запознат с ангажиментите и отговорностите, които изисква постът на президента. В тези трудни времена за спорта ще дам всичко от себе си, за да отговоря на висотата на очакванията". От октомври 2019-а Карамаринов е и член на Съвета на Световната атлетика. Той е и президент на Асоциацията на балканските атлетически федерации.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЦК на ГЕРБ

    2 0 Отговор
    Тая година няма да има много работа.
    .
  • 2 Наблюдател

    1 1 Отговор
    Откакто този е начело на федерацията,България потъва все по-надолу в класиранията.Преди него се борехме за световни и олимпийски титли,а сега се радваме на участие във финал.
  • 3 ГАБРОВО

    1 0 Отговор
    ПОЗДРАВИ ЗА БАТ КАРО