Last news in Fakti

25 Март, 2020 19:17 1 213 2

В Англия се събират спешно за заплатите на футболистите

  • висша лига-
  • футбол-
  • футболисти-
  • заплати-
  • коронавирус

Спирането на всички големи европейски първенства определено нанася тежък икономически удар върху клубовете

В Англия се събират спешно за заплатите на футболистите - 1
Снимка: premierleague

Професионалната асоциация на футболистите в Англия готви среща с футболната асоциация, за да бъде обсъдено предложението за орязването на заплатите във Висшата лига.

Спирането на всички големи европейски първенства определено нанася тежък икономически удар върху клубовете, които не могат да разчитат на приходите от билети от двубоите всеки уикенд. Това доведе до сериозни предложения за намаляването на заплатите в първенството.

Първият клуб, който направи подобно нещо, беше Бирмингам, където всички играчи със заплати над 6000 евро бяха помолени временно да получават с 50% по-малко. Това провокира ПФА да прикани клубовете към обсъждане на темата, за да се стигне до консенсус.

"Както във всички сфери на живота коронавирусът има сериозно влияние върху икономическите постъпления и в нашия сектор. За да се справим с този проблем приканваме към спешна среща на клубовете от всички професионални нива, за да бъде уточнено как ще действаме занапред", гласи изявлението на Асоциацията.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Размисли и страсти

    0 0 Отговор
    Сега започнах да вземам 860 лева чисто и ме е страх да не се разболея и да разочаровам шефа. 5
  • 2 незнайко

    0 0 Отговор
    ТАКА ЗАБАВАТА ЩЕ СВЪРШИ !!! "Гладиаторите" с топка ще трябва да се научат да работят !!!