26 Март, 2020 12:17 4 503 1

Испания: Жените и мач от Шампионската лига са "помогнали" за разпространението на COVID-19 в страната

  • ливърпул-
  • атлетико мадрид-
  • футбол-
  • шампионска лига

След тези две събития започва силното разпространение на COVID-19 в Испания, като бройката на починалите в страната непрекъснато расте, която вече е 1825 души

Испания: Жените и мач от Шампионската лига са "помогнали" за разпространението на COVID-19 в страната - 1
Снимка: БГНЕС

Експертите в Испания се питат за решаващите моменти на ескалацията на коронавируса в страната. Прожекторите са насочени към отбелязването на международният ден на жената в Мадрид, както и на гостуването на Атлетико Мадрид на Ливърпул на 11 март в 1/8-финалният реванш от Шампионската лига. След тези две събития започва силното разпространение на COVID-19 в Испания, като бройката на починалите в страната непрекъснато расте, която вече е 1825 души.

За гостуването на Ливърпул над 3000 фена на Атлетико пропътуваха разстоянието до Англия, след което празнуваха с отбора. Между първият мач на „Уанда Метрополитано“ на 18 февруари и гостуването на „Анфийлд“ на 11 март, в Испания заразените бяха само двама, а след това бройката нарасна на внушителните 2 152 случая.

Възползвайки се от все още слабия контрол в тази част на Европа, привържениците на „дюшекчиите“ прекосиха Ламанша, за да подкрепят своите любимци. Тесните пространства в самолетите са помогнали за бързото разпространение на вируса. След завоюваната победа много от хората в сектора за гости се прегръщаха и целуваха, последвано от парти по улиците на Ливърпул, което остави следа и сред местното население. Това е довело и до приноса за разпространението на COVID-19 и в Мадрид след завръщането им на испанска земя.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 въпросче

    0 0 Отговор
    Ах,тези жени! „Уанда Метрополитано“ на Уанда Нара ли е?