Last news in Fakti

26 Март, 2020 16:59 1 288 3

Отново гласят Силвано Пранди за треньор на националния отбор

  • пранди-
  • сезон-
  • ганев-
  • федерация-
  • треньор-
  • национален отбор-
  • българия-
  • волейбол

„Всички опции са на масата", заяви президентът на БФВ Любо Ганев

Отново гласят Силвано Пранди за треньор на националния отбор - 1
Снимка: БГНЕС

Силвано Пранди може да се завърне начело на националния отбор на България по волейбол. 72-годишният специалист е един от вариантите, които ще бъдат обсъдени на Управителния съвет на федерацията на 31 март. Новината бе съобщена от президента на БФВ Любо Ганев.

„Всички опции са на масата. Аз лично съм разговарял с Пранди и с много от евентуалните кандидати за треньори, най-малкото да чуем мнение и да се споделят виждания си. Така, че със сигурност има достатъчно варианти на масата. Не искам да изключвам нито една, все пак и комисията трябва да си свърши работата. Искаме вече всичко да се прави от хора специалисти“, каза Ганев пред БНТ.

Пранди вече има два престоя начело на „трикольорите“. Първият бе от 2008 до 2010 година, а вторият през 2019-а, като договорът му приключи в началото на тази година.

На събранието ще бъде обсъдено и искането на десет клуба от елита за прекратяване на първенството, като сред тях не попадат Хебър и ЦСКА.

„Шансът за нулева година е много малък. Мисля, че само един клуб беше предложил подобно нещо. Надали някой ще се съгласи на подобно нещо, защото означава да няма финансиране от Министерството на младежта и спорта, да няма излъчен шампион, да няма участници в купите, това според мен не се коментира. По-скоро двете опции са – дали да бъде доигран шампионата или да бъде определен първенец от сегашния вид на класирането“, каза още Ганев.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кирчо

    1 0 Отговор
    Това е много гадна шега. Този се доказа 2 пъти за 1 година, че не става.
  • 2 Груьо

    0 0 Отговор
    Велик треньор, ама италианец! Не рискуваме ли много с него?
  • 3 7596

    0 0 Отговор
    Преди около месец, на 23.02.20, Нова ТВ направи разкритие за четвърт милион лева усвоени с измама от ръководството на УМБАЛ „ Св. Анна“- София от програма за развитие на човешките ресурси на ЕС. Повече от месец дни гледаме наглите усмивки на ръководството на болницата и нулева реакция на МЗ и лично на министър Ананиев. Въпроса е коронавируса дали е повод за амнистия за финансови престъпления със средства на ЕС. Дали чадъра не е от по-високо както твърди д-р Москов.