27 Март, 2020 11:42 1 613 5

Венци Стефанов: Kризата ще спаси футбола ни от бежанци

  • венци стефанов-
  • коронавирус-
  • футбол

Не сме узрели за елит с 18 отбора

Венци Стефанов: Kризата ще спаси футбола ни от бежанци - 1
Снимка: БГНЕС

Президентът на Славия Венцеслав Стефанов коментира идеята за формат на efbet Лига с 18 отбора. Босът на "белите" смята, че това не е удачен вариант. Той е на мнение, че сезон 2019/2020 г. ще се доиграе, дори и по съкратена схема.

"Смятам, че вариант с 18 клуба не е добър. Не сме дорасли за такъв формат и толкова мачове. Смятам, че когато говорим за спорт, е добре да има изпадащ. При вариант с 18 клуба от новия сезон ще се получи така, че никой няма да изпадне от елита. Това не е правилно. Най-добрата схема е с 16 клуба, 30 кръга", каза Венци Стефанов пред Sportal.bg.

"За Славия вариантът да се спре шампионатът не е приемлив. Ние искаме да се изиграят възможно най-много мачове. Все ние ли ще сме от страната на булката! Е, ако се прецени, че ситуациата в страната не позволява да има мачове, няма да правим панаири. Смятам, че все пак първенството ще се доиграе, дори и по съкратен вариант", добави началникът на най-стария столичен клуб.

"След тази криза в държавата ще трябва да се взимат само качествени чужденци в нашия футбол, бежанците ще отпаднат. Другото навсякъде ще бъдат наши, български, момчета. Знаете, че в Славия винаги сме давали път на българското! Сега и другите клубове ще трябва да го правят, а не да си правят чики-рики с разни бежанци. Трябва да се бачка! Все пак ще има чужденци, няма да се свършат - Херо, Хубчев, Върба няма да започнат да пускат само български играчи, това е ясно", каза още Стефанов пред нашата медия.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 bai hoi

    2 2 Отговор
    Бат Венци колкото и да е малоумна мутра за много неща е прав винаги, най-вече докато хубчевци, херовци и тем подобни са тук, няма да прокопсаме
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.