Last news in Fakti

28 Март, 2020 15:43 2 139 0

400 уволнени заради коронавируса, сред тях и легендарен треньор

  • оскар табарес-
  • уругвай-
  • футбол-
  • коронавирус

Чрез освобождаването на своите служители Федерацията иска да им даде възможността да получават помощи за безработни, тъй като не е в състояние да им плаща заплатите

400 уволнени заради коронавируса, сред тях и легендарен треньор - 1

Футболната федерация на Уругвай освободи 400 свои служители заради кризата с коронавируса в страната. Сред уволнените е и легендарният треньор Оскар Табарес, който водеше националния отбор на страната.

“Изпълнителният комитет съобщава, че заради здравната криза Федерацията преустановява всичките си дейности и се налага да се вземат серия от тежки решения, за да защити бъдещето функциониране на организацията”, коментираха от Федерацията.

Чрез освобождаването на своите служители Федерацията иска да им даде възможността да получават помощи за безработни, тъй като не е в състояние да им плаща заплатите.

76-годишният Табарес е начело на Уругвай от 2006 година и е извеждал тима до полуфинал и четвъртфинал на световно първенство, печелил е и титлата от Копа Америка.

“Скоро топката отново ще бъде в игра”, оптимистично написаха в сайта на уругвайската федерация.

До вчера в Уругвай са регистрирани 274 случая на заразени с коронавирус, като няма нито един починал от болестта.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА