28 Март, 2020 19:40 1 214 1

Динамо Минск загуби столичното дерби на Беларус

  • динамо минск-
  • минск-
  • беларус-
  • футбол

Това е второ поражение за тима и той е на дъното в класирането

Динамо Минск загуби столичното дерби на Беларус - 1

Най-популярният клуб в Беларус Динамо (Минск) загуби с 2:3 от ФК Минск в столичното дерби от втория кръг на местното първенство. Това е второ поражение за тима и той е на дъното в класирането. Без актив е и другият най-известен отбор в шампионата - БАТЕ Борисов, който по-рано през деня отстъпи с 1:2 при визитата си на Славия Мозир.

Динамовци, водени от бившия национален селекционер Сергей Гуренко, допуснаха гол още в първата минута, а до почивката вече изоставаха с 0:3. За последния половин час те останаха и с човек по-малко след изгонване на Миха Горопевшек за два жълти картона. Независимо от това те успяха да върнат два от головете и имаха около 15 минути в края, в които не спряха да атакуват в търсене на изравняването. В крайна сметка обаче домакините удържаха аванса си.

В първия кръг ФК Минск надви Белшина с 3:1 като гост, докато Динамо стартира със загуба – 0:1 срещу Рух Брест. През миналия сезон Динамо финишира на 4-о място, а съгражданите им останаха 10-и.

По-рано през деня се изиграха други два мача от единственото първенство в Европа, което все още се играе: шампионът Динамо Брест надигра Слуцк с 1:0, а Славия Мозир обърна БАТЕ Борисов с 2:1.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Някой си

    5 1 Отговор
    Ето бре, феновете на ритнитопковците, абонирайте се немедлено за белоруски спортен канал!
    Там ритат мачле ората и хич не им пука за разни коронавируси!